Ας μπει επιτέλους ένα τέλος!

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει στο Αγρίνιο να σταματήσει να μοιράζει «δώρα» σαν άλλος Άη Βασίλης σε παιχνίδια, που όταν παρουσιάζεται σοβαρός είναι του χεριού του.

Ας μπει επιτέλους ένα τέλος!

Δικαιολογίες δεν χωρούν για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο, παρότι έχει δίκιο ο Μαρτίνς που λέει ότι είναι πλασματική η βαθμολογική θέση της ομάδας του Αγρινίου. Το… ταμπλό γράφει όμως ότι ο Παναιτωλικός είναι τελευταίος και πιο χαμηλά μάλιστα από τον Πανιώνιο που ξεκίνησε το πρωτάθλημα και με -6 βαθμούς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δώσει μεγάλο αγώνα όλη την εβδομάδα για να σταματήσουν οι παίκτες του να σκέφτονται τα εξωαγωνιστικά, τα διαιτητικά, τα ρεπορτάζ για τον ιδιοκτήτη των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ξάνθης, τον Ερυθρό Αστέρα… Πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι ο Ολυμπιακός δίνει έναν «τελικό» και δεν πρόκειται κανένας να συγχωρέσει το ενδεχόμενο στραβοπατήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν υποψιασμένοι στο Αγρίνιο. Στην πλάτη τους βαραίνει ακόμα η γκάφα ολκής στη Νέα Σμύρνη. Έχουν επίσης κατά νου ότι έχασαν βαθμούς στα Πηγάδια και στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Ξέρουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους χαριστεί και πώς σε καμία έδρα, αν δεν παρουσιάσει μία στοιχειώδη σοβαρότητα, δεν πρόκειται να περάσει εύκολο βράδυ.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει επιτέλους ένα τέλος από πλευράς Ολυμπιακού. Να σταματήσει να ντύνεται «Άη Βασίλης» και να μοιράζει… δώρα, τόσο στον εκάστοτε Πανιώνιο, όσο και στον άμεσο ανταγωνιστή του για τον τίτλο. Ο Παναιτωλικός «πεθαίνει» για αυτό το ματς, θα επιστρατεύσει όλα του τα όπλα για να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό και θα το κάνει πρωτίστως για την επιβίωσή του.

Τα πράγματα λοιπόν είναι λίγο – πολύ ξεκάθαρα. Ακόμα και πέναλτι να μην δοθεί στον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο, οφείλει να βρει τον τρόπο και να προσπεράσει το εμπόδιο του Παναιτωλικού. Όπως δεν χρειαζόταν το έξτρα πέναλτι στη Ν. Σμύρνη, την ίδια άποψη έχουμε και για το ματς της Αιτωλοακαρνανίας.

Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν μία ομάδα που έχει την χειρότερη επίθεση και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Το επαναλαμβάνουμε ότι ο Παναιτωλικός αδικείται από τη στατιστική και τη βαθμολογική του συγκομιδή, όμως, δεν παύει να είναι μία πραγματικότητα οι αριθμοί μετά από 12 αγωνιστικές.

Συν τοις άλλοις ο Ολυμπιακός καλείται να νικήσει και τον Μάκη Χάβο, τον προπονητή που την περσινή σεζόν τον απέκλεισε με την Λαμία από το Κύπελλο. Γενικότερα είναι ένας προπονητής που έχει τον τρόπο του για να προκαλεί «πονοκεφάλους» στους «ερυθρόλευκους».

Καμία δικαιολογία λοιπόν… Στους παίκτες του Μαρτίνς παρουσιάζεται μία τεράστια ευκαιρία να αποδείξουν στο χορτάρι ότι δεν πάει στον βρόντο η προσπάθεια που κάνει συνολικά ο οργανισμός για να αναδείξει τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να δώσουν κανένα δικαίωμα. Γιατί αν το δώσουν, τότε ο Μαρτίνς, αλλά και αρκετοί παίκτες θα βρεθούν εκτεθειμένοι, όχι μόνο στα μάτια των ανθρώπων της διοίκησης, αλλά πολύ περισσότερο στη συνείδηση του κόσμου.