Τα στοιχεία που δίνουν οι Έλληνες στον Ολυμπιακό

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ελληνικού στοιχείου για να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα και τι του δίνει η παρουσία Ελλήνων στην ενδεκάδα.

Τα στοιχεία που δίνουν οι Έλληνες στον Ολυμπιακό

Το πρωτάθλημα ως βασικό του στόχο έχει θέσει ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της σεζόν και το έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση. Τόσο η διοίκηση όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς με κάθε τρόπο έχουν τονίσει πως ο τίτλος είναι η κατάκτηση του τίτλου είναι ο μεγάλος στόχος των Πειραιωτών.

Χωρίς να θέλουν να αφήσουν σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη και την πρόκληση του Champions League οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν όσο τίποτε άλλο να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Η συμμετοχή της ομάδας του Πειραιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση φυσικά και έχει το τίμημα της.

Έχει αποδειχτεί πολλάκις πως τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ειδικών συνθηκών. Πολλές φορές δεν είναι αρκετό το ταλέντο και η ανωτερότητα για να φτάσει στη νίκη. Πολλά ματς χρειάζονται κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι προκειμένου να φέρουν έρθουν οι επιτυχίες.

Η παρουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών είναι απαραίτητη για τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και ειδικά τους εκτός έδρας εκεί που τα ματς πηγαίνουν αλλού. Εκεί που κυριαρχεί η δύναμη και τα νεύρα είναι τεντωμένα είναι απαραίτητη και η παρουσία αρκετών Ελλήνων για να ξέρουν καλύτερα τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται.

Ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον τομέα έχει δύο πολύ μεγάλες ελλείψεις. Φορτούνης και Λάζαρος είναι δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στα… πιτς και σίγουρα θα έδιναν βοήθειες. Θα σταθούμε στα εκτός έδρας ματς και θα δούμε πως τους περισσότερους Έλληνες στην ενδεκάδα του τους είχε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εκεί που έκανε διπλό με ανατροπή και παίζοντας πολύ δυνατά. Με τον Πανιώνιο είχε μόλις δύο Έλληνες, τους λιγότερους από κάθε άλλο παιχνίδι.

Αναλυτικά οι Έλληνες που ποδοσφαιριστές που έπαιξαν βασικοί στα εκτός έδρας ματς…

Με ΑΕΛ: Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μασούρας

Με Παναθηναϊκό:Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μασούρας

Με Άρη: Αβραάμ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μασούρας

Με Ξάνθη: Αβραάμ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης

Με Πανιώνιο: Τσιμίκας, Μπουχαλάκης

Η παρουσία Ελλήνων στην ενδεκάδα δεν εξασφαλίζει και την επιτυχία, καθώς θα πρέπει να είναι και παίκτες με ποιότητα που να μπορούν να σηκώσουν και το βάρος της φανέλας. Είναι όμως και αυτό ένα στοιχείο που δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.