Βαλμπουενά: «Ήμουν ποδοσφαιρικά νεκρός για την Γαλλία»

Ο άσος του Ολυμπιακού Ματιέ Βαλμπουενά μίλησε για το σκάνδαλο με τον Καρίμ Μπενζεμά και τη μη κλήση του στην Γαλλία, για την οποία ένοιωσε πως ήταν νεκρός.

Βαλμπουενά: «Ήμουν ποδοσφαιρικά νεκρός για την Γαλλία»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο «RMC Sport» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο περίφημο σκάνδαλο με το sex tape και τον συμπαίκτη του στην Γαλλία Καρίμ Μπενζεμά που είχε ως επακόλουθο, τη μη κλήση του στην εθνική Γαλλίας για το Euro 2016 κάτι που του ήταν πολύ δύσκολο να χωνέψει.

Βαλμπουενά: «Είχα κλάψει από τα καψόνια» (vid)

Ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού τόνισε πως στην υπόθεση με τον Μπενζεμά τιμωρήθηκε για κάτι στο οποίο ουσιαστικά ήταν θύμα. Επίσης ο Βαλμπουενά δήλωσε πως ο Ντεσάμπ τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε πως δε θα τον πάρει για κάποια παιχνίδια στην αποστολή για να τον προστατεύσει.

Ο ίδιος ήλπιζε πως θα επιστρέψει στην ομάδα. Μετά κατάλαβε ότι αυτό δε θα γίνει και πλέον ήταν ποδοσφαιρικά νεκρός για την Εθνική. Ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» μάλιστα είπε, πως αν η Γαλλία κατακτούσε το Ευρωπαϊκό ο ίδιος δε θα ήταν ευτυχισμένος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαλμπουενά για τις συνέπειες του σκανδάλου και τη μη κλήση του στην Εθνική:

«Με τιμώρησαν για μια υπόθεση στην οποία ήμουν το θύμα.Ήταν φρικτό, είχα μεγάλο πρόβλημα ακόμα και να βρω σπίτι στη Λιόν. Ήμουν σε ένα ξενοδοχείο 5 ή 6 μήνες πριν ο Ντεσάμπ εμφανίσει την πρώτη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα πάρει μαζί του. Η υπόθεση (με το sex tape και τον εκβιασμό) βγήκε προς τα έξω και εγώ είχα προειδοποιήσει την οικογένεια μου για το γεγονός. Πέσανε όλα πάνω μου, πιο δύσκολα βέβαια ήταν τα πράγματα για την οικογένειά μου».

Ο Ντιντιέ με πήρε τηλέφωνο για να μου πει πως δε θα με πάρει στην αποστολή για να με προστατέψει.Τιμωρήθηκα διπλά αν και εγώ ήμουν το θύμα. Ήταν οδυνηρό να μη καλούμαι στην Εθνική και συνάμα άδικο. Σήμερα είναι ντροπή και συνεχίζει να με στεναχωρεί.

Ο Ντεσάμπ μου είπε πως όλη η ομάδα με στηρίζει. Ήλπιζα να επιστρέψω αλλά πολύ σύντομα κατάλαβα ότι ήμουν ποδοσφαιρικά νεκρός για την Εθνική. Έπρεπε να το χωνέψω. Μου πήρε πολύ καιρό. Δεν κρύβω πως αν η Γαλλία κέρδιζε το Ευρωπαϊκό δε θα ήμουν χαρούμενος».

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά τόνισε πως όλοι τον υποδέχτηκαν ζεστά στην ομάδα και τα πηγαίνει περίφημα μέχρις στιγμής. Για το «Γ. Καραϊσκάκης» ότι παίζει πολύ καλά σε αυτό γήπεδο, ενώ για τον Καρεμπέ πως αντιπροσωπεύει πολλά στο ποδόσφαιρο και πως πάντα όταν τον χρειαστείς είναι εκεί.