Βλέπει ακόμα Ευρώπη η Ξάνθη!

Τις ελπίδες της για την κατάληψη της 5ης θέσης της Super League διατήρησε η Ξάνθη που κέρδισε στα «Πηγάδια» την ΑΕΛ με 1-0. 

Βλέπει ακόμα Ευρώπη η Ξάνθη!

Οι Ακρίτες μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν από νωρίς το γκολ με τον Θεοδωρόπουλο και τον Μεχία, όμως οι προσπάθειες των δύο παικτών απείλησαν μεν, όμως δεν έφεραν το γκολ.

Η ΑΕΛ ισορρόπησε κάπως την κατάσταση, βγήκε δειλά - δειλά στην επίθεση και στο 39΄ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Κρίζμαν βγήκε μόνος προ του Ζίβκοβιτς, αλλά ο Σέρβος τον νίκησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 51΄ σε αντεπίθεση της ΑΕΛ, ο Λεοζίνιο έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Κασάδο απομάκρυνε σε κόρνερ προ του Κρίζμαν.

Στο 62΄ αποβλήθηκε ο Γκόλιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που έκανε πιο εύκολο το έργο των γηπεδούχων για την επικράτηση. Η Ξάνθη τελικά άνοιξε το σκορ στο 80' όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος έκανε άστοχη έξοδο κι ο Κασάδο με κεφαλιά σημείωσε το 1-0.

Η Ξάνθη και ενώ υπολείπεται μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ισοβαθμεί στην 5η θέση με 40 βαθμούς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης (69΄ Φασίδης), Ντε Λούκας, Τριάδης (46΄ Κάστρο), Τσουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας (42΄ Κασάδο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μπρίτο.

AEΛ: (Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος, Ναζλίδης, Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Μπλαντένοβιτς, Μπάλλας, Λεοζίνιο (65΄ Καρατάσιος).

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγαδίων

ΞΑΝΘΗ - ΑΕΛ 1-0

ΣΚΟΡΕΡ: Κασάδο 80'

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Κίτρινες Κάρτες: Μπάλας 57', Γκόλιας 61', Γκόλιας 62', Κρίζμαν 90'

Δείτε εδώ τα γκολ της αναμέτρησης