Η τελευταία παράσταση

Πέφτει η αυλαία στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον Ολυμπιακό σε μία δύσκολη σεζόν. Πολλοί θα πατήσουν την Κυριακή το βράδυ για τελευταία φορά το χορτάρι του φαληρικού γηπέδου.

Η τελευταία παράσταση

Για τη σεζόν που φτάνει στο φινάλε της μπορούν να γραφτούν χιλιάδες λέξεις. Μία σεζόν που ξεκίνησε με ενθουσιασμό λόγω των μεταγραφών που έγιναν και συνεχίστηκε με την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League. Η κατάληξη της, ωστόσο δεν είναι ίδια. Οι Πειραιώτες μετά από επτά σερί τίτλους φέτος παραδίδουν τα σκήπτρα και ολοκληρώνουν τη χρονιά με συναισθήματα που μόνο ικανοποίηση δεν προκαλούν.

Το βλέμμα έχει ήδη στραφεί στην επόμενη αγωνιστική περίοδο με τη διοίκηση να έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό και τον νέο προπονητή να βρίσκεται και την Κυριακή στο φαληρικό γήπεδο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα τα ηνία της οποίας θα αναλάβει μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό μπορεί να έχει περάσει στα… ψιλά, διότι αυτή την περίοδο άπαντες ασχολούνται με τα μεταγραφικά ζητήματα. Το ματς με το συγκρότημα της Αιτωλοακαρνανίας μόνο για πλάκα δεν πρέπει να το πάρει κανείς στον οργανισμό Ολυμπιακός. Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Πειραιά προκειμένου να σφραγίσει την 3η θέση. Μπορεί να μην αρέσει αυτή η θέση, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα σε περίπτωση που υποχωρήσει από αυτήν ο Ολυμπιακός τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Τελευταία παράσταση την Κυριακή το βράδυ (19:00, NS4) για τους Πειραιώτες στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το ζητούμενο είναι η νίκη για να «κλειδώσει» ο Ολυμπιακός την 3η θέση. Αυτό το ματς, όμως, θα είναι τελευταία παράσταση και για κάποιους από αυτούς που θα αγωνιστούν. Έχουν προαναγγελθεί αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και ορισμένοι θα πατήσουν για τελευταία φορά τον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου.

Ο Μιραλάς για παράδειγμα έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι ένας από αυτούς και από ‘κει και πέρα η φημολογία θέλει τον Τζούρτζεβιτς, τον Ένγκελς, τον Προτό, τον Μάριν, τον Σίλβα, τον Μάρτινς, τον Ρομαό, να αποχωρούν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Δεν σημαίνει πως όλοι αυτοί είναι στη μαύρη λίστα, αλλά ορισμένοι θα φέρουν και προτάσεις και από την 18άδα που έχει ανακοινώσει ο Κόντης αναμένεται να είναι κι άλλοι αυτοί που δεν θα βρίσκονται στην ομάδα την επόμενη περίοδο. Ακόμα και για τον Κόντη είναι το τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι που κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ υπάρχει και το εκτός στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ.

Όπως και να ‘χει πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ματς και το επισημαίνουμε ξανά διότι ο φετινός ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως είναι ικανός για τα πάντα. Η 3η θέση αυτή τη στιγμή δίνει περισσότερο χρόνο στην ομάδα για να χτιστεί ενόψει της νέας περιόδου. Αντίθετο αποτέλεσμα και υποχώρηση από αυτήν θα είναι καταστροφή.