Με «συνταγή»… ΑΕΚ στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς δύσκολα θα προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα κόντρα στην Ξάνθη συγκριτικά με το ματς με την «Ένωση».

Με «συνταγή»… ΑΕΚ στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στον Ρέντη για το παιχνίδι με την Ξάνθη και το ευχάριστο για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι είδε για δεύτερη σερί μέρα τον Ματιέ Βαλμπουενά να προπονείται σε φουλ ρυθμούς. Απολύτως φυσιολογική λοιπόν ήταν και η αντίδραση του Πορτογάλου τεχνικού να τον συμπεριλάβει κανονικά στην αποστολή για το ματς της Θράκης.

Δύσκολα, όμως, ο Γάλλος θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Ουσιαστικά, η παρουσία του Βαλμπουενά στην Ξάνθη θα έχει περισσότερο έναν βοηθητικό ρόλο. Εφόσον παραστεί ανάγκη στο β’ ημίχρονο, τότε ο Μαρτίνς χωρίς δεύτερη σκέψη θα τον ρίξει στη μάχη.

Ο Μαρτίνς, το «ανοιχτό ρόστερ», τα συστήματα

Κατά τ’ άλλα, ο Πορτογάλος τεχνικός βλέπει το ματς με την Ξάνθη σαν να πρόκειται για ντέρμπι. Για αυτό το λόγο, θα είναι «οδηγός» του η φιλοσοφία του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ακόμα δηλαδή και στις επιλογές για την ενδεκάδα, ο κόουτς των Πειραιωτών πολύ δύσκολα θα αλλάξει πρόσωπα σε σχέση με αυτά που είχε επιλέξει στο ματς με την «Ένωση». Ο Αβραάμ δείχνει να έχει το προβάδισμα έναντι του Μεριά, ο Ελ Αραμπί επίσης έχει τον πρώτο λόγο για την κορυφή της επίθεσης αντί του Γκερέρο, ενώ και ο Σουντανί μοιάζει αυτή τη στιγμή πιο μπροστά στις επιλογές του Μαρτίνς από τον Μασούρα για το αυριανό παιχνίδι.

Προβάδισμα o Αβραάμ και με Ξάνθη

Όσο για το σύστημα; Όλα δείχνουν ότι καταλήγει ξανά στο 4-3-3 με τους Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά να βρίσκονται και πάλι στην ενδεκάδα.

Εν κατακλείδι, οι Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Σουντανί, Ποντένσε και Ελ Αραμπί αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού στο υψηλής επικινδυνότητας παιχνίδι με την Ξάνθη.