Κωστένογλου: «Έως το δεύτερο γκολ δεν ήταν για να χάσουμε»

Στα λάθη και στην έλλειψη συγκέντρωσης στάθηκε ο Νίκος Κωστένογλου στην ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό με 2-0.

Κωστένογλου: «Έως το δεύτερο γκολ δεν ήταν για να χάσουμε»

Ο Νικός Κωστένογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τόνισε πως η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πως τα ατομικά λάθη στοίχισαν στην έκβαση του αποτελέσματος.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Ο Θρύλος έχει τον τρόπο

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Τι δεν πήγε καλά στο σημερινό παιχνίδι; Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά, έδειξε πώς έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά.

«Θα διαφωνήσω. Ήμασταν άκρως ανταγωνιστικοί στη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο πρώτο ημίχρονο θα έλεγα ότι η ομάδα που θα έπρεπε να σκοράρει ήταν η ΑΕΚ. Στις μοναδικές περιπτώσεις που αντιμετωπίσαμε προβλήματα ήταν από τις στατικές φάσεις και κυρίως από το κόρνερ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα τέρμα. Στο δεύτερο μέρος πιέσαμε ψηλά τον Ολυμπιακό, πράγμα που είναι δύσκολο να το κάνεις στο Καραϊσκάκη. Εμείς εξ αρχής στοχεύαμε στη νίκη και επιβεβαιώνεται από τα επιθετικά χαρακτηριστικά που επιλέξαμε στον σχηματισμό. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά στη διάρκεια του ματς προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε. Δεν σκοράραμε. Ο Ολυμπιακός μας δημιούργησε δύο ή τρεις φορές με δύο περιστρεφόμενες μπάλες με τον Καμαρά και ένα εξ αυτών κατέληξε στα δίχτυα μας. Εμείς δεν πήγαμε να διαχειριστούμε την ήττα με 1-0, αλλά θέλαμε να φύγουμε νικητές. Κάναμε άκρως επιθετικές αλλαγές, ο Ολυμπιακός πέτυχε το δεύτερο γκολ και κάναμε κάποια ατομικά λάθη, χάσαμε την ηρεμία μας. Αυτή είναι η εικόνα του παιχνιδιού».

Επειδή οι προπονητές και οι ομάδες ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν πλέι οφ. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για εσάς να κρατήσετε τους παίκτες σας σε εγρήγορση παρά το -8;

«Είθισται να υπάρχει πολλές φορές η υπεραισιοδοξία ή η απογοήτευση ανάλογα με τα αποτελέσματα του παιχνιδιού. Είναι ένα ντέρμπι, χάσαμε και απαγορεύεται να απογοητευτούμε. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα κάθε ματς στοχεύοντας αποκλειστικά στη νίκη».

Είστε ένας άνθρωπος που έχετε βρεθεί σε πολύ δύσκολες ατμόσφαιρες. Θα θέλαμε να σχολιάσετε την κίνηση του Βράνιες προς την εξέδρα. Κι επίσης οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτύρονταν συνεχώς στον διαιτητή, ενώ ο διαιτητής είχε ξεχάσει να βγάλει κάρτες σε παίκτες της ΑΕΚ.

«Όσον αφορά στον Βράνιες, εγώ δεν αντιλήφθηκα τι έγινε και δεν ξέρω τι έχει συμβεί με τον Βράνιες. Ήταν αξιοπρεπέστατος στο θέμα της συμπεριφοράς του. Αυτό μπορεί να είναι ανθρώπινο που έκανε, αλλά αν δνε έκανε απρεπή χειρονομία δεν πρέπει να την σχολιάσουμε. Η συμπεριφορά μας ήταν αξιοπρεπέστατη. Δεν διαμαρτυρόμαστε για κάθε φάση. Για τις κίτρινες που λέτε δεν μπορώ να το καταλάβω. Χάσαμε πάντως την ψυχραιμία μας και δεχτήκαμε κάποιες κάρτες λόγω διαμαρτυρίες. Ο διαιτητής νομίζω είχε πολύ καλή εικόνα».

Πού θεωρείτε ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

«Από τη στιγμή που υπήρχε μία απόφαση από το VAR, νομίζω ότι δεν υπάρχει γκολ. Αν είχαμε βάλει γκολ στο πρώτο μέρος, η εικόνα θα ήταν διαφορετική. Ο Ολυμπιακός ενώ είχε έναν παίκτη παραπάνω, δεν δημιούργησε ευκαιρίες από οργανωμένες επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός απέναντι σε ομάδες Τσάμπιονς Λιγκ έχει δημιουργήσει ευκαιρίες. Κατά την άποψή μου η ομάδα που φαινόταν ότι θα μπορούσε να σκοράρει, θα έλεγα ότι ήταν η ΑΕΚ. Δεχτήκαμε ένα εύκολο γκολ από στατική φάση. Ρισκάραμε, πιέσαμε ψηλά και δεν δεχτήκαμε ρήγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος θα αλλάζαμε την εικόνα αν σκοράραμε. Πριν από το δεύτερο γκολ κάναμε εύκολα ατομικά λάθη και δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να γίνουμε πιο απειλητικοί. Εμείς είχαμε την κατοχή, αλλά κάναμε μία εύκολη λάθος πάσα και στην γρήγορη επίθεση του Ολυμπιακού δεχτήκαμε το γκολ».

Επειδή είπατε ότι ο Ολυμπιακός δημιούργησε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο μόνο από στατικές φάσεις, αλλά στο δεύτερο μέρος η φάση του γκολ του Καμαρά έχει επαναληφθεί δύο φορές και στην τρίτη μπήκε γκολ. Αυτό δεν σας ανησύχησε;

«Δεν μπορούσα να δώσω μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μιλάμε για μία ευκαιρία που δημιουργείται εκτός περιοχής. Είχε κια άλλη μία με τον Ομάρ. Το γκολ του Καμαρά δεν είναι διάσπαση της άμυνας εντός περιοχής. Πολύ εύστοχα το είπατε ότι δημιουργήθηκε δύο φορές και στην Τρίτη δεχτήκαμε το γκολ. Οι μετατοπίσεις δεν γίνονται σωστά όταν γίνεται γρήγορη αντεπίθεση από τον αντίπαλο. Αυτό ήταν ένα αδύναμο σημείο μας».

Με δύο κουβέντες θεωρείτε δίκαιο το αποτέλεσμα;

«Η εικόνα κατά την προσωπική μου άποψη, κλείνοντας το παιχνίδι μέχρι το δεύτερο γκολ δεν ήταν για να χάσουμε. Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο κανονικά γκολ. Ως προς την εικόνα μας δεν αξίζαμε αυτή την ήττα».

Θα μας πείτε ένα σχόλιο για την κίνηση του Ολυμπιακού να καλέσει την Μυρτώ;

«Χαίρομαι αν γίνονται τέτοιες κινήσεις. Εμείς ως ομάδα που προάγουμε το αθλητικό πνεύμα. Χαίρομαι όταν ανταγωνιστικές ομάδες ακολουθούν αυτό το δόγμα. Μεταξύ των ομάδων υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν θα πρέπει να είναι αθέμιτος και δεν θα πρέπει να υπάρχει η λέξη «φανατισμός». Αφού έγινε αυτή η κίνηση, αξίζουν συγχαρητήρια».