Προσοχή: «Χτυπάει» με τον ίδιο τρόπο ο ΟΦΗ

Τι έχουν κάνει οι Κρητικοί στα δύο πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια τους με Άρη και Παναθηναϊκό, αλλά και τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στην αποψινή αναμέτρηση.

Προσοχή: «Χτυπάει» με τον ίδιο τρόπο ο ΟΦΗ

Σε μεγάλη εκτίμηση έχει ο Μαρτίνς τον ΟΦΗ. Εδώ και δύο εβδομάδες ασχολείται συνεχώς με τους Κρητικούς, έχει δει ένα σωρό παιχνίδια τους, έχει διαπιστώσει ότι είναι μία ομάδα όχι μόνο ικανή, αλλά που έχει και την τύχη με το μέρος της. Του βγαίνουν του ΟΦΗ και οι φάσεις, δείχνει να έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Αναγνωρίζουν όμως άπαντες στον Ρέντη ότι πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο σύνολο, που δεν έχει ως μότο τις αντεπιθέσεις, αλλά επιδιώξει να παίξει κανονικό και στρωτό ποδόσφαιρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δικαίως έχει σταθεί στα δύο πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια του ΟΦΗ στην ανάλυση του αποψινού αντιπάλου. Στο 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης» και στο 3-1 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Σε αυτά τα δύο ματς οι Κρητικοί είχαν το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Άρης - ΟΦΗ 1-1: Με ήρωα τον Σωτηρίου (highlights)

Στηρίζονται πολύ στην ταχύτητα της επιθετικής τους τετράδας. Βγαίνει «σφαίρα» ο Μάνος στην πλάτη της άμυνας, ο Ναμπί που κινείται στον άξονα είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει με το κεφάλι ψηλά και «βλέπει» γήπεδο, ενώ οι Τσιλιανίδης και Σεμέδο έχουν τη δυνατότητα με τα τρεξίματά τους να προκαλέσουν προβλήματα από τις πτέρυγες.

Ο ΟΦΗ προσπαθεί κυρίως στα πρώτα 30-35 λεπτά να πάει το παιχνίδι στα μέτρα του και στον δικό του ρυθμό. Ενώ αρχικά δίνει την εντύπωση ότι θέλει να δώσει λίγο χώρο στον αντίπαλο, κρατώντας λίγο πιο πίσω τις γραμμές του, ξαφνικά ανεβάζει τις γραμμές και αρχίζει να πιέζει ψηλά.

Κάπως έτσι την πάτησε ο Άρης που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 18’, κάπως έτσι την πάτησε και ο Παναθηναϊκός που βρέθηκε στο 33’ με γκολ του Μάνου να κυνηγάει επίσης το σκορ. Ο ΟΦΗ πέτυχε λίγο πριν από την εκπνοή του α’ μέρους και δεύτερο γκολ με τον Γιαννούλη, αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR. Στο β’ ημίχρονο βγήκε από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ με το ίδιο σκεπτικό. Πάλι στα πρώτα δύο-τρία λεπτά έδωσε την εντύπωση στον Παναθηναϊκό ότι ο ΟΦΗ θα τον περιμένει στο μισό γήπεδο, αλλά ξαφνικά οι Κρητικοί πέρασαν οι ίδιοι στην επίθεση.

Με συνοπτικές διαδικασίες το 0-1 του ημιχρόνου έγινε 0-3 στο 58’ χάρη σε ένα ξεπέταγμα του ταχύτατου Μάνου και άλλη μία ενέργεια πάλι του Μάνου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό αμυντικό λάθος των «πρασίνων» και έδωσε στο πιάτο ένα εύκολο γκολ στον Τσιλιανίδη.

«ΥΠΝΩΤΙΖΕΙ» ΚΑΙ... ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΕΙ

Ο ΟΦΗ στα δύο πιο δύσκολα παιχνίδια του μακριά από το Ηράκλειο, «χτύπησε» ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Μπήκε με σκοπό να «υπνωτίσει» τον αντίπαλο και τελικά τον αιφνιδίασε, δίνοντας την εντύπωση ότι ξαφνικά άλλαξε την τακτική προσέγγιση του ματς!

Έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά η κρητική ομάδα και για αυτό το λόγο έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα του Μαρτίνς να λέει στους παίκτες του, ότι ο ΟΦΗ δεν αφήνει τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Δεν είναι σαν τον Παναθηναϊκό που έχει εμφανέστατη αδυναμία στο σκοράρισμα.

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3: «Φαρμάκι» ο Μάνος

Ειδικά ο Σεμέδο που θα βρεθεί απέναντι από τον Τοροσίδη, είναι ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος. Το ίδιο ισχύει και για τον Τσιλιανίδη από την άλλη πλευρά. Κι επίσης, προσοχή στον Ναμπί. Ο Άγγλος έχει καλά πόδια και όποτε του παρουσιάζεται η ευκαιρία δοκιμάζει σουτ έξω από την περιοχή. Σουτ που δεν καταλήγουν στα… πουλιά.

Έχει λοιπόν απόλυτο δίκιο ο Μαρτίνς που ισχυρίζεται ότι ο Ολυμπιακός απόψε δίνει το πιο ύπουλο και επικίνδυνο παιχνίδι του εώς τώρα στο πρωτάθλημα. Δεν βγάζεις άκρη με τον ΟΦΗ… Εκεί που δείχνει ότι έχει διάθεση να αμυνθεί και να περιμένει τον αντίπαλο, ξαφνικά αλλάζει αγωνιστικό πρόσωπο. Και αλλάζει θεαματικά προς το καλύτερο, προς το πιο επιθετικό!