Ολυμπιακός: Το έχασε το τρένο ο Βούκοβιτς

Ο Σέρβος άργησε να καταλάβει ότι ο Μαρτίνς δεν τον υπολόγιζε στον Ολυμπιακό, πίστευε ότι θα γυρνούσε το… χαρτί και τελικά είναι υποχρεωμένος εκτός απροόπτου να περιμένει τον Γενάρη για να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Ολυμπιακός: Το έχασε το τρένο ο Βούκοβιτς

Άνεργος είναι εδώ και έναν μήνα ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Από την ημέρα δηλαδή που γνωστοποιήθηκε η κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου με τον Ολυμπιακό. Το κακό με τον Σέρβο είναι ότι αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά τις επόμενες μέρες, θα παραμείνει άνεργος εώς και τα Χριστούγεννα.

Δυστυχώς ο Βούκοβιτς έπαιξε και έχασε. Δεν «ζύγισε» σωστά τα πράγματα. Ενώ ήξερε από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι θα ήταν η τελευταία του σεζόν στον Ολυμπιακό, δεν φρόντισε να βρει αρχές καλοκαιριού τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Προφανώς μπερδεύτηκε… Πίστεψε ότι θα γυρνούσε την εις βάρος του κατάσταση, επειδή τον είχε αναγκαστικά ο Μαρτίνς στις δοκιμές και στα φιλικά του καλοκαιριού. Ενδεχομένως δεν έλαβε σοβαρά υπόψη ότι οι Μεριά και Σισέ που είχαν υποχρεώσεις στο Κόπα Άφρικα, κάποια στιγμή θα επέστρεφαν στις προπονήσεις του Ολυμπιακού.

Ελεύθερος ο Βούκοβιτς από τον Ολυμπιακό

Ο δε Μαρτίνς είχε δείξει τις διαθέσεις του για το πώς είχε στο μυαλό του το νέο κέντρο της άμυνας. Ζητούσε επίμονα τον Σεμέδο, ήθελε οπωσδήποτε την παραμονή του Μεριά, ήταν αποφασισμένος να δώσει την ευκαιρία στον Μπα, κράτησε τον Αβραάμ ως μία έμπειρη λύση και πήρε και τον Μάρκοβιτς σε περίπτωση που τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού έφευγε ο Σισέ. Ο Σενεγαλέζος τελικά δεν έφυγε και ίσως παραχωρηθεί κάπου δανεικός τον Ιανουάριο ο Μάρκοβιτς για να πάρει παιχνίδια.

Ο Βούκοβιτς ενώ έβλεπε να έρχεται το τέλος του στον Ολυμπιακό, δεν έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλίσει το μέλλον του, όπως ο Νάτχο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «‘χάσει το τρένο» και να είναι πλέον ξεκρέμαστος.

Η Ελλάς Βερόνα τον περίμενε το καλοκαίρι. Το ίδιο και ο Ερυθρός Αστέρας. Υπήρχαν πληροφορίες για ενδιαφέρον από ομάδες της Τουρκίας και της Ρωσίας. Τελικά, έμεινε ελεύθερος αρχές Σεπτέμβρη και οι αγορές που ήταν ανοικτές μέχρι και πριν από λίγες μέρες και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να στραφεί προς αυτές, ήταν του Κατάρ, των Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.

Η Ελλάς Βερόνα δεν ξεχνάει τον Βούκοβιτς

Αυτή τη στιγμή η μοναδική που έχει μείνει ανοικτή και πρόκειται για μία αγορά που έχει ένα αξιοπρεπές πρωτάθλημα, είναι η Αυστραλία. Και αυτή όμως κλείνει την προσεχή Τρίτη και για την ώρα δεν υπάρχει κάτι από εκεί.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα πλέον, τον Γιάγκος Βούκοβιτς θα τον ξαναδούμε από Γενάρη. Εκτός πια κι αν από το πουθενά εμφανιστεί ομάδα από τη «χώρα των καγκουρό». Οι υπόλοιπες αγορές δεν μπορούν να προσεγγίσουν ή να «συγκινήσουν» τον Σέρβο. Μιλάμε για πρωταθλήματα επιπέδου Νέας Ζηλανδίας, Μπαγκλαντές, Αιθιοπίας, Μπαρμπέιντος, Νησιά Κέιμαν, Σενεγάλης, Νεπάλ και Υεμένης.

*** Επειδή είναι ελεύθερος και δεν ανήκει σε κάποια ομάδα, υπάρχουν ακόμα «παραθυράκια» για την Αραβία. Όπως είχε η Ελλάδα ανοικτό «παράθυρο» εώς τις 10 Σεπτεμβρίου για τους ελεύθερους, κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη Μέση Ανατολή. Μόνο που όλες οι ομάδες από τα Εμιράτα έχουν ανακοινώσει ότι «έκλεισαν» τα ρόστερ τους.