Προσοχή, μην τρελάνουμε τον Κωστή

Ο 19χρονος χαφ είναι το ανερχόμενο «αστέρι» της Κύπρου, ο Ολυμπιακός έκανε το «κόλπο γκρόσο» με την απόκτησή του, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να τον φορτώνουμε με άγχος εξαιτίας της υπερπροβολής από Τύπο και social media.

Προσοχή, μην τρελάνουμε τον Κωστή

Ιωάννης Κωστή… Ένας 19χρονος πολυσύνθετος χαφ, αποτελεί το «next big thing» του κυπριακού ποδοσφαίρου και ο Ολυμπιακός πάντοτε τέτοιες περιπτώσεις δεν τις αφήνει να πάνε χαμένες. Με υπομονή, μεθοδικότητα και μία πολύ καλή προσφορά στη Νέα Σαλαμίνα, κατάφερε να τον αποκτήσει με συνοπτικές διαδικασίες μέσα από τα χέρια του ΑΠΟΕΛ.

Πάντοτε γίνονται αφιερώματα στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Μιλούν οι παλιοί ή οι νυν προπονητές, μιλούν συμπαίκτες, μιλούν οι γονείς, μιλούν παράγοντες, μιλούν αντίπαλοι! Είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό, από τη στιγμή που πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν τον έχει δει αγωνιζόμενο ο περισσότερος κόσμος.

Καζακστάν - Κύπρος 1-2: Η ασίστ του Κωστή για την ανατροπή (vid)

Η εικόνα που έχουμε για τον Κωστή είναι ότι είναι «θρασύς» αγωνιστικά, είναι ταχύς, έχει έκρηξη, έχει άγνοια κινδύνου, του αρέσει να μοιράζει ασίστ και κυρίως «βλέπει» γήπεδο. Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό για έναν χαφ. Εδώ και μήνες λεγόταν στην Μεγαλόνησο ότι ο Κωστή θα άνοιγε τα φτερά του, όπως τα άνοιξαν οι Κωνσταντίνος Λαϊφης και Πιέρρος Σωτηρίου, δύο ποδοσφαιριστές που διαφημίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η κατάσταση πάει να ξεφύγει. Σε λίγο θα παρουσιαστεί από τον Τύπο ή τα social media ως ο… Μεσσίας του Ολυμπιακού, κάτι το οποίο δεν επιδιώκει σε καμία περίπτωση το ίδιο το παιδί.

Το ότι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Το γεγονός ότι πήγαιναν συστημένοι ένα σωρό «κατάσκοποι» για να τον δουν στις μικρές Εθνικές ή στη Νέα Σαλαμίνα, πάει να πει ότι ο Ολυμπιακός έχει πετύχει διάνα με την απόκτησή του. Δεν υπάρχει όμως λόγος να το φορτώσουμε με άγχος το παιδί, πριν καλά-καλά φορέσει τα ερυθρόλευκα.

ΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Η θέση του είναι κυρίως επιτελικός χαφ. Μήπως έχουμε ξεχάσει ποιοι ποδοσφαιριστές υπάρχουν στη συγκεκριμένη θέση στο ερυθρόλευκο ρόστερ; Ο Φορτούνης και ο Βαλμπουενά. Ενίοτε μπορεί να παίξουν εκεί ο Σουντανί και ο Ποντένσε. Ακόμα και ο Μασούρας. Ο Κωστή βοηθάει και ως «8άρι». Εκεί υπάρχουν ο Μπουχαλάκης, ο Μπενζιά, ο Καμαρά.

Σωστά προβάλλεται η μεταγραφή του Κωστή με αφιερώματα. Άλλο η προβολή και διαφορετικό η υπερπροβολή. Μην το… τρελάνουμε το παλικάρι που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα να αγωνιστεί στους "ερυθρόλευκους".

Πουρσαϊτίδης για Κωστή: «Πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής»

Έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα, κάποιοι προσπαθούσαν να τον πείσουν να μην πάει στον Ολυμπιακό επειδή δύσκολα θα βρει χώρο στο ρόστερ, αλλά εκείνος απαντούσε ότι «μου αρέσουν οι προκλήσεις». Δείχνει τσαγανό με λίγα λόγια.

Από εκεί και πέρα, όμως, ας αφήσουμε τους διθυράμβους για το καλοκαίρι του 2020, όταν θα τον δούμε αγωνιζόμενο στο χορτάρι. Αν και η αλήθεια είναι ότι και τότε θα πρέπει πάλι να είμαστε πολύ προσεκτικοί όλοι μας, γιατί μιλάμε για ένα παιδί 19 ετών. Όσο κι αν δείχνει πιο ώριμος από την ηλικία του, δεν παύει να είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει κλείσει τα 20 του χρόνια.

Ο Κωστή και ο κάθε Κωστή σε αυτή την ηλικία δεν χρειάζονται «ταμπέλες». Ούτε «βόμβα» είναι, ούτε «ο επόμενος Φορτούνης» είναι. Πολύ απλά είναι ένα 19χρονο παλικάρι που δείχνει ότι έχει όλες τις δυνατότητες να κάνει πολύ ωραία πράγματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ας τον αφήσουμε λοιπόν σε ησυχία και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Σταύρος Παπαδόπουλος στο «ΦΩΣ»: «Μεγάλο ταλέντο ο Κωστή, μου θυμίζει τον Κουσουλάκη»