Σταύρος Παπαδόπουλος στο «ΦΩΣ»: «Μεγάλο ταλέντο ο Κωστή, μου θυμίζει τον Κουσουλάκη»

Ο Κύπριος παλιός παίκτης του Ολυμπιακού Στάυρος Παπαδόπουλος μίλησε στο «ΦΩΣ» για τον Ιωάννη Κωστή, τον Σταύρο Νταιφά, τον Νίκο Σαργκάνη και πολλά άλλα.

Σταύρος Παπαδόπουλος στο «ΦΩΣ»: «Μεγάλο ταλέντο ο Κωστή, μου θυμίζει τον Κουσουλάκη»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Κύπριος, δεν έπαιξε μόνο πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά έγινε και σημαία. Όλοι οι παίκτες του παρελθόντος μου έχουν πει ότι στο σπίτι του Σταύρου Παπαδόπουλου μαζεύονταν για να λύνουν τα εσωτερικά προβλήματά τους, ο Νταϊφάς αυτόν φώναζε όποτε υπήρχε κρίση γιατί τον εμπιστευόταν.

Από τα πρώτα χρόνια τον γούσταρε πολύ ο Νταϊφάς. Μια φορά τον είχε φωνάξει να φάνε οι δυο τους σε εστιατόριο στο Μικρολίμανο και του λέει: «Κύπριε, όπως είδες ο Παναθηναϊκός μας πήρε τον Γαλάκο. Θέλω να μου υποσχεθείς κάτι: Του χρόνου θα πάρουμε το πρωτάθλημα». Και του είπε ο Σταύρος Παπαδόπουλος: «Πρόεδρε το έχουμε πάρει από τώρα»!

Θα δείτε τι μου λέει σήμερα και για αυτά που δήλωσε στο «ΦΩΣ» χθες ο Σαργκάνης. Τον πήρα να μου πει τη γνώμη του για τον Κύπριο ταλαντούχο Γιάννη Κωστή που έκλεισε με μεταγραφή ο Ολυμπιακός.

Εδώ να θυμίσω ότι ο Σταύρος Παπαδόπουλος όπως ο ίδιος έχει πει, πριν έρθει στον Ολυμπιακό ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αλλά μπολιάστηκε τόσο πολύ με τον Ολυμπιακό και με τον κόσμο του, που έγινε Ολυμπιακός και παραμένει φανατικός Ολυμπιακός μέχρι να πεθάνει.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 9/10/2019

Να ξεκινήσουμε με τη μεταγραφή του Κωστή θέλω. Πες μου όσα ξέρεις για εκείνον, και μια ανάλυση για τα στοιχεία του.

Τον ξέρω τον παίκτη, τον παρακολουθώ, είναι στην πόλη μου. Η Νέα Σαλαμίνα στην οποία παίζει, είναι στη Λάρνακα, στην πόλη μου. Έχω μιλήσει και με δικούς του ανθρώπους.

Τι τους είχες πει;

Να παροτρύνουν το παιδί να πάει στον Ολυμπιακό και ότι θα ζήσει μια μαγεία!

Μαγεία ε;

Ε είναι μαγεία να παίζεις για τον Ολυμπιακό! Είναι πολύ εξελίξιμος παίκτης, μέχρι πού θα φτάσει δεν το ξέρει κανείς. Αν δεν δουλέψει ένα ταλέντο, δεν προχωράει. Χρειάζεται να δουλέψει γιατί όσο και αν έχει ανέβει το κυπριακό ποδόσφαιρο και βλέπουμε τη βαθμολογική θέση των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη, είναι άλλο πράγμα ο Ολυμπιακός. Το σίγουρο είναι ένα: Ο Κωστή από όλους τους Κύπριους είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει!

Τι ατού έχει;

Είναι ευέλικτος, είναι γρήγορος, ξέρει μπάλα, βλέπει γήπεδο, και έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, μπαίνει στις φάσεις, έχει αντίληψη του γκολ. Παρ' ότι παίζει πιο πίσω. Η ταχύτητά του και η ευελιξία του είναι μεγάλο ατού.

Πού θέλει περισσότερο βελτίωση;

Να δυναμώσει κι άλλο και να αποκτήσει εμπειρίες. Και δεν έχει παίξει εκτός Κύπρου ακόμα. Εδώ μιλάμε για Ολυμπιακό, για ομάδα Ευρώπης. Έχει όμως πολύ ταλέντο και πιστεύω ότι μπορεί να βγει σπουδαία περίπτωση. Στο νησί μας που τον βλέπω, ξεχωρίζει από όλους τους Κύπριους. Το πόσο θα ανέβει, εξαρτάται από το χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή.

Σε ποιο στιλ παίκτη μοιάζει; Είναι στιλ Φορτούνη;

Όχι στο στιλ Φορτούνη. Θα έλεγα στο στιλ Κουσουλάκη! Τρέχει, είναι γρήγορος, μαρκάρει, κυνηγάει, βλέπει γήπεδο, σκοράρει, έχει πολλά θετικά στοιχεία. Είναι κουβαλητής της μπάλας, οργανώνει, ξέρει μπάλα, βλέπει γήπεδο- το επαναλαμβάνω αυτό. Θα σου βγάλει το σέντερ φορ μόνο του με ασίστ.

Ποια ομάδα είναι δυνατή στην Κύπρο εκτός του ΑΠΟΕΛ;

Τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ είναι στην Κύπρο σαν τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Επίσης καλές ομάδες είναι η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε μια Ομόνοια και μια Ανόρθωση που έχουν ανακάμψει φέτος.

Πώς βλέπεις φέτος τον Ολυμπιακό Πειραιώς;

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι θα επιστρέψει στο θρόνο του! Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος, να πάρει πάλι ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Δείχνει δυνατός, έχει ρόστερ καλό, στεναχωρηθήκαμε με τον Ερυθρό Αστέρα αλλά ελπίζω ότι ο Ολυμπιακός θα αντέξει την πίεση σε δύο μέτωπα, σε Τσάμπιονς Λιγκ και σε Ελλάδα.

Σταύρο, ο Σαργκάνης μου είπε όλο το παρασκήνιο του πώς έφυγε από τον Ολυμπιακό. Είπε ότι ο Νταϊφάς για πολύ καιρό δεν ανέβαζε μία πολύ μικρή πρόταση που του είχε κάνει, και ότι μέχρι που πήγε με εσένα και τον Κουσουλάκη να βρείτε τον Νταϊφά για το θέμα του. Είναι αλήθεια;

Είναι αλήθεια.

Σε εμπιστευόταν εσένα ο Νταϊφάς.

Πραγματικά. Σε όλες τις κρίσεις εμένα έβαζε μπροστά για να κάνω τον πυροσβέστη. Και στο θέμα του Σαργκάνη είχα μεσολαβήσει, πηγαινοερχόμουν μεταξύ Σαργκάνη και Νταϊφά από τον Κάλαμο στον Πειραιά επανειλημμένως!

Γιατί στον Κάλαμο;

Εκεί έμενε τότε ο Νίκος. Εγώ έκανα το ενδιάμεσο. Κοίταξε, αυτό που έκανε ο Σαργκάνης και άλλοι τότε εγώ δεν θα το έκανα. Δεν θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό. Όμως είναι επαγγελματίες και δεν μπορώ να τους βρίσω. Η αλήθεια είναι ότι ο Σαργκάνης ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό, έκανε πολλές προσπάθειες, αλλά δεν τα βρήκαν με τον Νταϊφά δυστυχώς. Είναι πολλά χρόνια πίσω, ας μην τα σκαλίζουμε...

Τον θεωρώ από όσους πήγαν στον Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη απώλεια. Διότι αυτός πρόσφερε πολλά και στον Παναθηναϊκό, και δεν αντικαταστάθηκε επάξια στον Ολυμπιακό. Συμφωνείς;

Συμφωνώ. Τα άλλα παιδιά που πήγαν στον Παναθηναϊκό αργά ή γρήγορα αντικαταστάθηκαν. Ο Σαργκάνης όχι. Άφησε κενό στον Ολυμπιακό ο Νίκος, και επίσης ενδυνάμωσε τον Παναθηναϊκό. Ό,τι και να πει κανείς, ο Σαργκάνης στην εποχή του ήταν ένας τερματοφύλακας που σαν κι αυτόν δεν υπήρχε δεύτερος. Κάθε επαγγελματίας σκέφτεται το μέλλον του και το μέλλον της οικογένειάς του.

Σε είδα σε μια φωτογραφία, αδυνάτισες πολύ. Μου θύμισες όταν έπαιζες στον Ολυμπιακό. Πόσα κιλά έχασες;

Έχασα παραπάνω από 20 κιλά.

Με ποιο τρόπο;

Με άσκηση, και περιόρισα το φαγητό.

Κάτι για το τέλος. Ο Τσιμίκας σου αρέσει;

Πολύ! Σύγχρονος αριστερός μπακ, καλός πίσω και καλός μπροστά, χαίρομαι που τον βλέπω! Και έβγαλε ψυχή με τον Άρη. Χάρηκα που είδα στον Ολυμπιακό πολλά ελληνόπουλα με τον Άρη, μου θύμισε την εποχή τη δική μου. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που πρέπει να έχεις και παλικαριά όταν φοράς τη φανέλα του. Έτσι τον παραλάβαμε από τους παλιούς και έτσι τον παραδώσαμε στους επόμενους. Και πάντα έτσι πρέπει να είναι.