Πουρσαϊτίδης για Κωστή: «Πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής»

Ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας, Σάββας Πουρσαϊτίδης έπλεξε το εγκώμιο του Ιωάννη Κωστή, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Πουρσαϊτίδης για Κωστή: «Πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής»

Και από τη Νέα Σαλαμίνα, χθες επιβεβαίωναν ότι ο Ιωάννης Κωστή έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Ο νεαρός χαφ της κυπριακής ομάδας τα έχει βρει σε όλα με τους Πειραιώτες και εκείνο που απομένει είναι να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες μεταξύ των δύο συλλόγων.

Για την αξία του ποδοσφαιριστή μίλησε με τα καλύτερα λόγια στον ΣΠΟΡ FM ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας, Σάββας Πουρσαϊτίδης. Ο τεχνικός του κυπριακού συλλόγου έπλεξε το εγκώμιο του 19χρονου άσου και μίλησε αναλυτικά για την εξέλιξη του χαρακτηρίζοντας τον πρωτοκλασάτο.

Αναλυτικά ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μίλησε:

Για τον Ιωάννη Κωστή: «Μιλάμε για ένα παιδί 19 ετών. Όχι ότι είναι μικρός, αλλά όχι και με τόση εμπειρία για τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα της μεταγραφής του. Έμενα προσωπικά δεν με είχε βοηθήσει ο ντόρος που είχε γίνει μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Ό,τι έχει καταφέρει, το έχει καταφέρει με την αξία του. Δεν του χαρίστηκα, έδειξε μεγάλο θράσος και δούλεψε. Είναι καταπληκτικό παιδί. Όταν ανέλαβα το 2017, ήταν στη Β ομάδα, ευνοήθηκε από το κακό υλικό που υπήρχε τότε και εισηγήθηκα, μαζί με μερικούς ακόμα παίκτες, να ανέβει στην πρώτη ομάδα και τον παρακολουθούσαμε κάθε μέρα. Πήρε δύναμη, μυϊκή μάζα και δικαίως βρίσκεται στην πρώτη ομάδα και κάνει πολύ καλή πορεία».

Για την πορεία του Γιάννη Κωστή: «Ήταν τυχερός που εκείνη την εποχή η ομάδα δεν είχε καλό υλικό και αναγκάστηκα να διώξω ποδοσφαιριστές. Ο βοηθός μου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ήταν εκείνος που γνώριζε τους νεαρούς. Όποιος μπορεί προχωρά, ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σκληρός. Ο Κωστή το άξιζε. Πέρυσι έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και φέτος θεωρείται πρωτοκλασάτος και βασικό στέλεχος της ομάδας».

Για τη θέση που αγωνίζεται: «Μπορεί να αγωνιστεί στο χώρο του κέντρου, box to box, 8αρι, που μπορεί να αμυνθεί καλά, αλλά και στο σκοράρισμα και στο κράτημα της μπάλας. Σίγουρα μπορεί να παίξει και πίσω από τους επιθετικούς, ανάλογα με την τακτική του κάθε προπονητή».

Για τα στοιχεία του χαρακτήρα του: «Είναι ευγενικό παιδί και χαμηλών τόνων. Διαχειρίζεται μια χαρά τη δημοσιότητα. Είναι ένα παιδί που τους λες πέντε και καταλαβαίνει έξι, ποδοσφαιρικά. Είναι παιδί με νεύρο, με θράσος, είτε παίξει με τη Μπαρτσελόνα είτε με μικρότερη ομάδα. Δεν αγχώνεται εύκολα. Του αρέσει αυτό που κάνει και θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον».

Για τον αν έχει μιλήσει μαζί του: «Έχω μιλήσει μαζί του, είναι μια κατάσταση που είχα περάσει κι εγώ, του είπα κάποια πράγματα να τον βοηθήσω, του είπα να μην χρωστάει σε κανέναν χάρη. Έχει φτάσει εδώ δικαίως».