Όταν έχεις χάσει από την Λαμία…

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται για το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με το καλοστημένο σύνολο του Σωτήρη Αντωνίου. Αρκεί οι παίκτες να ξαναδούν τον περσινό αποκλεισμό από την ομάδα της Φθιώτιδας στο Κύπελλο.

Όταν έχεις χάσει από την Λαμία…

Το σημερινό (28/9) παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Λαμία δεν είναι από αυτά που λες «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». Η Λαμία έχει δείξει ότι είναι μία ομάδα, ειδικά τη φετινή σεζόν, ικανή για να «σπάσει τα νεύρα» των αντιπάλων της. Τρεις ισοπαλίες έχει με Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο. Έχει και μία ήττα από την ΑΕΚ, αφού πρώτα έβγαλε τα συκώτια της έως το πρώτο μισάωρο του αγώνα.

Τι φοβάται από τη Λαμία ο Ολυμπιακός


Δεν θα κατηφορίσει για να κάνει την βόλτα της στο Φάληρο. Είναι ξεκάθαρο ότι η Λαμία και με ορισμένους ποδοσφαιριστές που έχει (βλέπε Βύντρα, Σκόνδρα, Βάντερσον, Πλιάτσικα), θα εμφανιστεί ορκισμένη για να κάνει τη ζημιά. Προφανώς και ο στόχος της δεν θα πρέπει να είναι να χάσει με κάτω τα χέρια, αλλά να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.


Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσει να πάρει το αποτέλεσμα. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα. Όπως για παράδειγμα, για το γεγονός ότι η Λαμία θα εμφανιστεί με σκοπό να αρχίσει να μοιράζει… κλοτσιές σε Βαλμπουενά και Ποντένσε, όπως έκανε και ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να τους εκνευρίσει και εώς έναν βαθμό να τους βγάλει εκτός ρυθμού.

Να συνεχίσει το αήττητο σερί ο Ολυμπιακός, ματς - «φωτιά» σε Περιστέρι και «Βικελίδης»


Επίσης, είναι προετοιμασμένος ο Μαρτίνς και για το 3-5-2 του Σωτήρη Αντωνίου, ένα σχήμα με πολυπρόσωπη άμυνα, με πολύ πίσω τις γραμμές και με ατού το πώς θα καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου.


Για εκείνο όμως που έχει προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του και είναι και το πιο σημαντικό, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι έχει «μπολιάσει» το μυαλό τους μετά και την γκέλα στο ΟΑΚΑ, ότι καμία ομάδα δεν πρόκειται να χαριστεί στον Ολυμπιακό.


Στο μεταξύ η φοβερή συγκυρία που έρχεται με την Λαμία, είναι ότι ακριβώς πριν από επτά μήνες, ο Ολυμπιακός γνώρισε την τελευταία του ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Από εκείνον τον αποκλεισμό – σοκ στο Κύπελλο με 0-1, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόνο νίκες ή ισοπαλίες και καμία ήττα.


Όταν λοιπόν έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό από την Λαμία στο Κύπελλο, αυτό αρκεί από μόνο του για να κρατήσει στην «τσίτα» τους παίκτες του Μαρτίνς για τον βαθμό επικινδυνότητας του αποψινού ματς. Συν φυσικά όλα τα άλλα που έχουν φτάσει στα αφτιά του Μαρτίνς για τις διαθέσεις των παικτών της ομάδας της Φθιώτιδας και για την «κάψα» τους να κόψουν βαθμούς από τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη.


Δεν χρειάζονται πολλά λόγια… Αρκεί να κάτσουν να δουν τον περσινό αποκλεισμό οι «ερυθρόλευκοι». Αυτό φτάνει και περισσεύει για να μπουν στο ματς με σκοπό να ξεμπερδεύουν γρήγορα με το παιχνίδι.