Ο Ζοσέ Σα έγινε σταθμός στην ιστορία του VAR

Ο Ζοσέ Σα έγραψε ιστορία στη φάση του πέναλτι του Μακέντα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Ο Ζοσέ Σα έγινε σταθμός στην ιστορία του VAR

Χωρίς να το ξέρει ο Ζοσέ Σα έγινε σταθμός στην ιστορία του VAR αποκρούοντας το πέναλτι του Μακέντα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Την αποκάλυψη έκανε το ιταλικό skysports.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Ο Ζοσέ Σα αποκρούει πέναλτι του Μακέντα (vid)

Ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος τερματοφύλακας που δικαιώνεται από τον έλεγχο VAR για το αν ενήργησε σύμφωνα με τον κανονισμό στην απόκρουση του πέναλτι που εκτέλεσε ο Φεντερίκο Μακέντα.

Γράφει το skysports.

«Το όνομά του είναι ο Ζοσέ Σα, είναι ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και είναι σίγουρα λιγότερο διάσημος, τουλάχιστον σε εμάς, απ ότι ο Φεντερίκο Μακέντα ο επιθετικός που παίζει σήμερα στον Παναθηναϊκό.

Συν VAR και χείρα κίνει…

Οι δύο τους ήταν πρωταγωνιστές στο ντέρμπι της Αθήνας όπου συνέβη το εξής: Για πρώτη φορά ένα πέναλτι που αποκρούστηκε και ο διαιτητής διέταξε να επαναληφθεί ο έλεγχος Var απέδειξε ότι ο τερματοφύλακας είχε δίκιο.

Τα γεγονότα: Στο 60ο λεπτό του αγώνα, ο διαιτητής Γερμανός Στέγκεκαν καταλόγισε πέναλτι στον Παναθηναϊκό. Ο Μακέντα το εκτέλεσε αλλά ο Ζοσέ απέκρουσε τη μπάλα με ένα εκπληκτικό άλμα. Όμως ο βοηθός είδε ότι τα πόδια του τερματοφύλακα δεν πατούσαν στη γραμμή: δόθηκε επανάληψη και προειδοποίηση στον τερματοφύλακα.

Στη συνέχεια ζητήθηκε ο έλεγχος Var. Στην πραγματικότητα, ο Σα είχε σεβαστεί τον νέο κανόνα που υπαγορεύει τουλάχιστον ένα πόδι να βρίσκεται ακόμη και μερικώς - στη γραμμή τέρματος (στο έδαφος ή στον αέρα, δηλαδή στην κάθετο)».