Συν VAR και χείρα κίνει…

O Κώστας Χαλέμος αναλύει στο ΦΩΣ την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Συν VAR και χείρα κίνει…

Τo VAR είχε την τιμητική του στα δυο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής. Τόσο σε αυτό της Αθήνας, όσο και σε εκείνο της Θεσσαλονίκης η χρήση της τεχνολογίας ήταν αναγκαία για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δίχως την παρέμβαση του VAR τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 και στο ΠΑΟΚ- Άρης 2-2.

Η βοήθειά του, ιδιαίτερα στο ντέρμπι των αιωνίων, ήταν σημαντική. Και πάλι όμως, δεν έφτανε η τεχνολογία για να αποσαφηνιστούν οι δυο δύσκολες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο: η ανατροπή του Περέα από τον Σεμέδο και η απόκρουση του πέναλτι από τον Σα στην εκτέλεση του Μακέντα.

Ο Γερμανός διαιτητής Στέγκεμαν πήγε, είδε, έκρινε ανεπηρέαστος και όταν γύρισε στο τερέν, δεν δίστασε μέχρι και να πάρει πίσω την κάρτα που έδειξε στον Σα ο οποίος του διαμαρτυρήθηκε νιώθοντας ότι τον έπνιγε το άδικο σαν ο βοηθός υπέδειξε «επανάληψη». Για να αποδειχθεί ότι δίχως τον ανθρώπινο παράγοντα, κάθε μηχάνημα άχρηστο είναι…

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ζοσέ Σα που απέκρουσε για δεύτερη φορά πέναλτι τη φετινή σεζόν δεν ήταν αρκετός για να πάρει ο Ολυμπιακός το τρίποντο. Δυο φορές έστησαν τον Πορτογάλο στα έντεκα βήματα, τη δεύτερη δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ στο πέναλτι του Μολό.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευάλωτος εκεί που μέχρι τώρα παρουσιαζόταν δυνατός, στο κέντρο της άμυνας του. Ο Μεριά και ο Σεμέδο ήταν σκια του εαυτού τους και βαρύνονται για τους δυο χαμένους βαθμούς

O Άρης έχει βρει το κουμπί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τρίτο σερί ματς (δυο στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο) που φεύγει αλώβητος από την έδρα του μεγάλου του αντιπάλου. Κι έτσι όπως διαμορφώθηκε χτες το 2-2 στο 97΄έχει κάθε λόγο να νιώθει αδικημένος.

Δεν έχει σημασία αν στον πάγκο του καθόταν ο υπηρεσιακός Τόλης Τερζής και στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο ακριβοπληρωμένος Αμπέλ Φερέιρα. Τέτοια ματς σαν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τα κερδίζουν (ή τα χάνουν) οι παίκτες. Έλληνες ή ξένοι, μικρή η διαφορά, αν είναι εμποτισμένοι από φανατισμό.

Οι δυο τραυματισμοί των Πέλκα και Κουέστα και οι δυο αποβολές, των Μάτος και Σάσα, έπαιξαν σίγουρα ρόλο στη διαμόρφωση του σκορ. Ο Άρης κράτησε μόνο τέσσερα λεπτά το αριθμητικό πλεονέκτημα. Του στοίχισε και η απώλεια του Κουέστα. Ο Εμάν δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, φέρει ευθύνη για το γκολ του Μίσιτς.

Μήτε ο Πασχαλάκης πήγε πίσω, ευθύνεται για το γκολ του Ματίγια –και δεν είναι η πρώτη φορά φέτος. Ασορτί με την αγκομαχούσα ομάδα του παρουσιάζεται ο διεθνής τερματοφύλακας. Ο ΠΑΟΚ έσωσε το αήττητο αλλά με την εικόνα που έχει, δεν θα αργήσει η μέρα που θα το χάσει κι αυτό… Ο Άρης για δεύτερο συνεχόμενο ματς (προηγήθηκε το 4-0 επί του Παναθηναϊκού) έδειξε τα δόντια του…

Στο «Πανθεσσαλικό» οι δυο νεοφώτιστοι της κατηγορίας, ο Βόλος και ο ΟΦΗ «έδωσαν τα φώτα τους» στους παλιούς προς τέρψη των απανταχού φιλάθλων, καταγράφοντας 33 τελικές (!) στο μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο κέρδισε ο Βόλος με 1-0 μα πάνω από όλα κερδισμένο βγήκε το ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου συνεχίζει το σερί της. Με το 1-0 στο Αγρίνιο έφτασε τις 4 σερί νίκες με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο, που μέσα σε ένα μήνα έχει κάνει να ξεχαστεί ο Μιγκέλ Καρντόσο, έχοντας αρωγό στην αναγέννηση της ομάδας τον Μάρκο Λιβάγια ο οποίος είχε βρεθεί στο περιθώριο από τον Πορτογάλο τεχνικό και τώρα παίρνει την εκδίκησή του.

Ο Παναιτωλικός αγνοεί τη νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές κι αν δεν ανακάμψει σύντομα, έτσι συμπτυγμένο που είναι φέτος το πρωτάθλημα με τις 14 ομάδες, θα έχει πρόβλημα. Από τη δύσκολη αυτή θέση ξέφυγε ο Αστέρας Τρίπολης που πήρε τους πρώτους του βαθμούς με το 2-1 απέναντι στον Ατρόμητο, χάρη στο πιο γρήγορο πιστόλι του τον Μάρκ Φερνάντεθ που σκόραρε στο 3' και στο 6', σημειώνοντας ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας του στην κατηγορία καθώς ποτέ άλλοτε δεν είχε πετύχει η ομάδα από την Αρκαδία τόσο γρήγορα δύο γκολ.

Όσο για τον Ατρόμητο του Γιάννη Αναστασίου, αγνοεί ακόμη τη νίκη και το χειρότερο είναι ότι η εικόνα του στο γήπεδο δεν προδικάζει σύντομα… Ανάσταση. Ίδωμεν…