Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Ο Ζοσέ Σα αποκρούει πέναλτι του Μακέντα (vid)

Ο Ζοσέ Σα απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Φεντερίκο Μακέντα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (1-1)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Ο Ζοσέ Σα αποκρούει πέναλτι του Μακέντα (vid)

O Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Ολυμπιακό 1-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο σε ένα ματς το οποίο σημαδεύτηκε από τα δυο πέναλτι που εκτέλεσαν οι πράσινοι.

Στο 59΄ο Γερμανός διαιτητής καταλόγισε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Σεμέδο επί του Περέα. Ο Μακέντα εκτέλεσε το πέναλτι και ο Σα έκανε σπουδαία απόκρουση...

Δείτε εδώ την απόκρουση του Σα

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, αναδεικνύει ακόμη ένα ταλέντο του στα δοκάρια του Ολυμπιακού, αυτό του μετρ στις εκτελέσεις πέναλτι.

Συνολικά ο Σα έχει βρεθεί αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο φόβο ενός γκολκίπερ, το πέναλτι, 25 φορές. Τις 21 από αυτές είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Σε 4 όμως αντέδρασε σωστά κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Το εντυπωσιακό είναι πως 3 από τα 4 πέναλτι τα έπιασε με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τον Νοέμβριο του 18 στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα, έπιασε το πέναλτι του Λεόν, αλλά η μπέτις νίκησε 1-0.

Στις 9 Αυγούστου κόντρα στην Μπασακσεχίρ αρνήθηκε την ισοφάριση στον Βίσκα, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 στην Τουρκία και έκανε το μεγάλο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να έρθει και η απόκρουση στο πέναλτι του Μακέντα, όταν και κράτησε το 0-1 του Ολυμπιακού.

Ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχείο, είναι πως και τα 3 αυτά πέναλτι είναι μακριά από το Καραϊσκάκης.