Ούμπιδες και Μπουχαλάκης

Ο εργάτης και ηγέτης Χαβιέ Ούμπιδες και ο... δουλευταράς Ανδρέας Μπουχαλάκης που κέρδισε τον Μαρτίνς και επιβραβεύτηκε από τον Ολυμπιακό. Γράφει η Ειρήνη Στεφανάκη

Ούμπιδες και Μπουχαλάκης

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά έζησε ο Ατρόμητος τo βράδυ της Πέμπτης (25/7, 21:30) κόντρα στην Ντουνάισκα, παίρνοντας τελικά ένα πολύτιμο διπλό στη Σλοβακία (1-2) τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ελλάδα που ζητάει απεγνωσμένα βαθμούς από όλες τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη.

Ο ποδοσφαιριστής που έβαλε τα θεμέλια της μεγάλης νίκης για τους Περιστεριώτες δεν ήταν άλλος από τον Χαβιέ Ούμπιδες. Ο Αργεντινός μπορεί να έχει φτάσει τα 38 του χρόνια, αλλά δεν παύει να τα δίνει όλα στο γήπεδο και να δουλεύει ασταμάτητα, έχοντας μάλιστα εξαιρετικές επιδόσεις.

Παίκτες σαν τον Ούμπιδες που δουλεύουν αδιαμαρτύρητα ακόμα και σε αυτή την ηλικία και που βάζουν την ομάδα πάνω από το εγώ τους, δεν υπάρχουν πολλοί. Ο Ατρόμητος είναι πολύ τυχερός που έχει στο ρόστερ έναν αρχηγό που είναι ταυτόχρονα ηγέτης και εργάτης.

Πάμε τώρα στον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο Ολυμπιακός του προσέφερε νέο συμβόλαιο με βελτιωμένες αποδοχές, θέλοντας να τον επιβραβεύσει για τη δουλειά του. Και του άξιζε αυτή η επιβράβευση. Γιατί και ο Κρητικός χαφ είναι παίκτης - εργάτης με πολλή αλλά κυρίως αθόρυβη δουλειά στον χώρο του κέντρου. Όμως το κυριότερο είναι ότι πρόκειται για παίκτη που δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα στον προπονητή του με τη συμπεριφορά του. Απλώς συνεχίζει να δουλεύει ασταμάτητα και αγόγγυστα για να γίνεται καλύτερος, χωρίς να επιζητά αναγνώριση και ποδοσφαιρική δόξα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που κέρδισε τον Πέδρο Μαρτίνς με τον επαγγελματισμό του και τον τρόπο που δουλεύει, αποτελώντας τελικά μία από τις βασικές επιλογές του Πορτογάλου στο περσινό ροτέισον των «ερυθρολεύκων».

Παίκτες σαν τον Μπουχαλάκη -και σαν τον Ούμπιδες- είναι η... χαρά του κάθε προπονητή. Δουλεύουν πολύ, ζητάνε λίγα και δεν διαμαρτύρονται στο ελάχιστο...