Κάρολ, Μπούτινα και Αλέν!

Στη σκιά του Σα, αλλά και υπό την απόφαση προώθησης του Τζολάκη, το έργο του Μπόμπι Αλέν δεν είναι καθόλου εύκολο. Ποτέ κανείς δεν ξέρει, όμως, τι μπορεί να συμβεί...

Κάρολ, Μπούτινα και Αλέν!

Ο Μπόμπι Αλέν ήρθε στον Ολυμπιακό για να καλύψει τη θέση του δεύτερου τερματοφύλακα, ώστε να μην υπάρχουν καθόλου ρίσκα στη διάρκεια της σεζόν. Όπως είχαμε σημειώσει, δεν ήταν λογικό να έχει η ομάδα πίσω από τον βασικό Ζοσέ Σα μόνον άπειρα παιδιά για τη θέση. Και προφανώς ο Ολυμπιακός σωστά προχώρησε στην απόκτηση ενός γκολκίπερ που μπορεί να μην έχει πολλές συμμετοχές στην καριέρα του (μόνο πέρυσι με την Ντιζόν έκανε ένα τρίμηνο με σερί αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα), αλλά σίγουρα έχει παραστάσεις και μπορεί να αποτελεί εγγύηση για τις περιπτώσεις που ο Πορτογάλος Νο1 τερματοφύλακας της ομάδας δεν θα μπορεί να αγωνιστεί.

Για τον Γάλλο τερματοφύλακα δεν θα είναι εύκολο να κερδίσει στον Ολυμπιακό όσα δεν είχε στη διάρκεια της έως τώρα καριέρας του, δηλαδή μονιμότητα στην εστία. Ο Σα είναι πάντα η πρώτη επιλογή, ενώ στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει να εμπιστευτούν τον Κωνσταντίνο Τζολάκη και να του δώσουν παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν. Ο Γάλλος θα χρειαστεί να έχει υπομονή και να δουλέψει πολύ ώστε να είναι πάντα σε ετοιμότητα. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο για έναν τερματοφύλακα που ξέρει ότι συνήθως θα είναι στον πάγκο ή και εκτός αποστολής. Διότι ο Μαρτίνς πιστεύει πολύ στον Τζολάκη και μπορεί αυτός να είναι ο δεύτερος σε πολλά παιχνίδια.

Στη σκέψη όλων, όταν μιλάμε για τους τερματοφύλακες που πήρε από το εξωτερικό αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός ώστε να έχουν υποστηρικτικό ρόλο στον βασικό, έρχεται πρώτος απ' όλους ο Ρόι Κάρολ. Με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του από το πρώτο λεπτό που χρειάστηκε να μπει στο γήπεδο, τότε στη Μόσχα το 2012. Όταν ο Μέγιερι αποβλήθηκε στο πέναλτι που υπέπεσε και ο Κάρολ χωρίς να έχει κάνει ζέσταμα απέκρουσε την εκτέλεση του... Νάτχο και κράτησε τη νίκη επί της Ρουμπίν Καζάν. Ο Κάρολ - που παρεμπιπτόντως συνεχίζει στα...42 του στην Λίνφιλντ - έκανε στη συνέχεια 34 αγώνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού και άφησε το στίγμα του στην ομάδα.

Μακράν καλύτερος τερματοφύλακας από αυτούς που απέκτησε ο Ολυμπιακός για Νο2 ήταν ο Κροάτης Τόμισλαβ Μπούτινα. Εκπληκτικά προσόντα, στο Ρέντη παραμιλούσαν με όσα έκανε στις προπονήσεις. Βασικός δεν έγινε ποτέ, πάντα ήταν πίσω από τον Νικοπολίδη, αλλά ήταν ένας σπουδαίος κίπερ.

Ο Αλέν θα πρέπει να είναι συνεχώς σε ετοιμότητα και να περιμένει. Ποτέ δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα συμβεί. Μπορεί να περάσει απαρατήρητος στην ερυθρόλευκη καριέρα του, μπορεί και να κάνει την καριέρα που ονειρεύεται κατά την παρουσία του στο ελληνικό κλαμπ...