Oλυμπιακός-Νότιγχαμ 3-0: Και το δέντρο και το... Φόρεστ

Ο Ολυμπιακός έδειξε εναντίον της Νότιγχαμ ότι είναι σε ετοιμότητα για Πλζεν και ότι θα προσφέρει και φέτος σπουδαίες στιγμές στο γήπεδο.

Oλυμπιακός-Νότιγχαμ 3-0: Και το δέντρο και το... Φόρεστ

Το δάκρυ του Κώστα Φορτούνη όταν αποθεώθηκε από τον κόσμο και όταν άκουσε τις ευχές από τον Μαρτίνς τους συμπαίκτες του και τον Σπανούλη πριν από την έναρξη του φιλικού με την Νότιγχαμ ήταν η σημαντικότερη εικόνα μιας βραδιάς στην οποία ο Ολυμπιακός έδειξε ξεκάθαρα ότι μπορεί και χωρίς τον αρχηγό του.

Ολυμπιακός-Νότιγχαμ 3-0: «Ζωγράφιζε» ο Βαλμπουενά, «εκτελούσαν» Μασούρας, Γκερέρο (vid)

Η ποιότητα των Βαλμπουενά, Ποντένσε,Γκιγιέρμε είναι τέτοια που αποτελεί εγγύηση ότι η σεζόν χωρίς τον Φορτούνη θα είναι τόσο θεαματική όσο και οι προηγούμενες, όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε τα «δικά του» στο γήπεδο. Και όταν θα επιστρέψει ο Κώστας, ο Ολυμπιακός και ο ίδιος θα έχουν κερδίσει μια χρονιά βελτίωσης. Κι ας μην είναι ο Φορτούνης φέτος μέσα στο γήπεδο.

Τα γκολ του Ολυμπιακός-Νότιγχαμ 3-0 (vid)

Απέναντι στην αγγλική ομάδα που δέχτηκε νωρίς τα γκολ από τα κόρνερ-«ξυράφια» του Βαλμπουενά και δεν μπόρεσε να δείξει τις δικές της αρετές, ο Ολυμπιακός έπεισε ότι είναι σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας για τους αγώνες με την Πλζεν, αλλά και ότι έχει μπροστά του μια χρονιά ποιοτικού ποδοσφαίρου. Αυτή που οι παίκτες που ήδη είναι στην ομάδα και εκείνοι που μπαίνουν σε αυτή (ο Ελ Αραμπί θέλει λίγο χρόνο, ο Σουντανί προστατεύεται ακόμα), εγγυώνται ότι μας περιμένει.

Δάκρυσε ο Φορτούνης, τον αποθέωσε ο κόσμος (vid)

Ο Γάλλος μπορεί να ηγηθεί της ομάδας, ο Ποντένσε όσο ανεβαίνει θα είναι άξιος συμπαραστάτης του, οι Ομάρ, Μασούρας, Γκερέρο ήταν σε φανταστική βραδιά, όπως και ο Τσιμίκας περισσότερο αμυντικά. Ο Γκιγιέρμε με τον Μπουχαλάκη κάνουν όλη τη δουλειά στον άξονα, αλλά και ο Καμαρά στην επανάληψη φαινόταν σα να μην είχε πάει καν στην Αφρική!

Σπανούλης και ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός ευχήθηκαν σε Φορτούνη: «Αρχηγέ γερά και γρήγορα κοντά» (vid)

Ο Σεμέδο και ο Σα είναι δύο μεγάλες μεταγραφές στην άμυνα, ο Αβράμης με τον Τόρο αντέχουν και βοηθούν λες κι ο χρόνος δεν τους ακούμπησε, ο Ραντζέλοβιτς έχει μπροστά του πολύ μέλλον και λαμπρό...παρόν.

Λάθη έγιναν σε κάποιες περιπτώσεις μεταβιβάσεων ή αποκρούσεων, αλλά όχι τόσα ώστε να προκαλούν ανησυχία πως δεν μπορούν να διορθωθούν. Η Νότιγχαμ μπορεί να μην είναι ακόμη σε θέση να κοντράρει τον Ολυμπιακό, αλλά δεν φαντάζονται πολλοί ότι η τωρινή Πλζεν είναι καλύτερή της. ]

Φυσικά δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση τις επόμενες ημέρες και προφανώς καμία υποτίμηση του αντίπαλου που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός ώστε να συνεχίζει την περιπέτεια για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Αλλά με την εικόνα που είχε στην πρόβα τζενεράλε, η ελληνική ομάδα αποτελεί το ακλόνητο φαβορί. Και είναι στο χέρι της να συνεχίσει (στη διοργάνωση και να παίξει ακόμη καλύτερα)