Ολυμπιακός-Νότιγχαμ 3-0: «Ζωγράφιζε» ο Βαλμπουενά, «εκτελούσαν» Μασούρας, Γκερέρο (vid)

Νικηφόρο το τελευταίο τεστ του Ολυμπιακού κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ στέλνοντας θετικά μηνύματα ενόψει Βικτόρια Πλζεν.

Ολυμπιακός-Νότιγχαμ 3-0: «Ζωγράφιζε» ο Βαλμπουενά, «εκτελούσαν» Μασούρας, Γκερέρο (vid)

Τα φιλικά του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκαν με την αναμέτρηση κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ στο "Γ. Καραϊσκάκης" την οποία και νίκησε με 3-0. Μπορεί να ήταν ένα ματς γιορτή, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς είδε αρκετά θετικά από τους ποδοσφαιριστές του. Για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί από την αρχή Ποντένσε και Βαλμπουενά και προβλημάτισαν πολύ τους Άγγλους, ενώ είδε τους ποδοσφαιριστές του να βγάζουν ενέργεια στο παιχνίδι τους και να φτάνουν σε μία άνετη νίκη.

Τα γκολ του Ολυμπιακός-Νότιγχαμ 3-0

Έκανε πρόβα ενδεκάδας

Πρόβα ήταν για τον Ολυμπιακό το φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ με τον Πέδρο Μαρτίνς να ξεκινάει το ματς με τον Ομάρ στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Τσιμίκα αριστερά και τους Αβραάμ, Σεμέδο στα στόπερ. Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης ήταν οι δύο χαφ, ενώ στα άκρα ξεκίνησαν οι Ποντένσε, Μασούρας και ο Βαλμπουενά πίσω από τον Γκερέρο. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς κεφάτος και μόλις στο 4' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά και ο Μασούρας έκανε το 1-0. Η Νότιγχαμ πριν καταλάβει τι είχε συμβεί δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 7' πάλι με τον Βαλμπουενά να εκτελεί κόρνερ, τον Μασούρα να κάνει το σουτ και τον Γκερέρο να σκοράρει από κοντά μετά την απόκρουση του Μούριτς.

Δάκρυσε ο Φορτούνης, τον αποθέωσε ο κόσμος (vid)

Ρεσιτάλ Βαλμπουενά

Ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα που πίεζε ψηλά και έβγαζε στο γήπεδο ενέργεια. Αντίθετα η Νότιγχαμ Φόρεστ έδειχνε ανήμπορη να ανταπεξέλθει και τα είχε χαμένα. Μία ομάδα που είχε πολύ σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της και φάνηκε στα γκολ του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες από την άλλη έχοντας τον Βαλμπουενά μαέστρο έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, ενώ Μασούρας, Ποντένσε και Γκερέρο τον ακολουθούσαν σε απόδοση.

Στο 32' με τον γνωστό τρόπο επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, ο Μασούρα έκανε το σουτ, ο Μούριτς απέκρουσε και ο Γκερέρο από κοντά πέτυχε το 3-0. Στο 41' οι Πειραιώτες έκρυψαν τη μπάλα με Τσιμίκα, Βαλμπουενά, αλλά ο Γουόραλ έβγαλε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μασούρα, ενώ στο 43' ο Βαλμπουενά "χόρεψε" τους αντιπάλους του, αλλά το σουτ που έκανε έβγαλε ο Μούριτς. Στα πρώτα 45 λεπτά οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση μία εβδομάδα πριν το ματς με τη Βικτόρια Πλζεν.

Τα πρώτα λεπτά του Ελ Αραμπί

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγή με τον Καμαρά να παίρνει τη θέση του Μπουχαλάκη, ενώ και η Νότιγχαμ πέρασε στο παιχνίδι τους Αμεόμπι και Άπια. Η ομάδα του Πειραιά δεν είχε την ίδια ένταση όπως στο πρώτο ημίχρονο. Οι Άγγλοι από την άλλη με τις δύο αλλαγές του Λαμουσί άλλαξαν τη συμπεριφορά τους και ανέβασαν στροφές. Το παιχνίδι γενικά χάλασε στην επανάληψη με τους ποδοσφαιριστές της Νότιγχαμ να κάνουν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα πολλές φορές να προκαλούν εκνευρισμό στους παίκτες του Μαρτίνς.

Οι Άγγλοι είχαν 2-3 καλές ευκαιρίες στις οποίες αντέδρασε σωστά ο Ζοσέ Σα, αλλά ίσως το πιο αξιοσημείωτο στην επανάληψη ήταν τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός φορ έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του και έδειξε σε 1-2 περιπτώσεις πως είναι φορ που… μυρίζεται το γκολ. Αν και είναι ακόμα πίσω έχει καλές επαφές με τη μπάλα και σωστές μεταβιβάσεις, ενώ ήταν μέσα και στις φάσεις. Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός στο τελευταίο του φιλικό πριν τη Βικτόρια Πλζεν έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα δείχνοντας πως είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας γι' αυτά τα ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα (84' Τζολάκης), Ελαμπντελαουί (72' Τοροσίδης), Σεμέδο (72' Μπα), Αβραάμ, Τσιμίκας (77' Κούτρης), Γκιγιέρμε (81' Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (46' Καμαρά), Ποντένσε (82' Ντουρμισάι), Βαλμπουενά (77' Ραντζέλοβιτς), Γιώργος Μασούρας (68' Μπρούνο), Γκερέρο (68' Ελ Αραμπί)

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ: Μούριτς (46' Παντιλίμον), Κας, Ρόμπινσον, Γουόραλ, Ντόσον, Γουάτσον, Γκράμπαν, Λόλεϊ, Σίλβα, Αντομά, Όζμπορν.

Έπαιξαν οι Αμεόμπι, Άπια, Μιλόσεβιτς, Νταρικουά, Γουόκερ, Φιγκουεϊρέδο, Ρίτσαρντσον, Τζόνσον