Νίκησε το άγχος της και ετοιμάζεται για φιέστα...

Το ταμείο της ΑΕΚ από την αναμέτρηση στα Περιβόλια. Η αγωνία του Χιμένεθ, το γκολ του Λάζαρου, η νωθρότητα του Μασούντ

Νίκησε το άγχος της και ετοιμάζεται για φιέστα...

Έκανε το καθήκον της η ΑΕΚ στα Περιβόλια απέναντι στον Πλατανιά. Μπορεί να χρειάστηκαν κανά μισάωρο στο ματς οι «κιτρινόμαυροι» να ξυπνήσουν, αλλά τελικά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και δεν δυσκολεύτηκαν να κατακτήσουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, έστω κι αν ως το φινάλε δεν κατόρθωσαν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα με το οποίο θα κλείδωναν το αποτέλεσμα.

Έβαλαν πάντως ένα ακόμα λιθαράκι και πλέον βρίσκονται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος αν, πάντα, δεν αλλάξει κάτι στα δικαστήρια με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και τη μοίρα της αναμέτρησης των δύο «Δικεφάλων» στην Τούμπα. Σε μια τέτοια περίπτωση η «Ένωση» θα χρειάζεται έναν πόντο στα εναπομείναντα τρία ματς: με Λεβαδειακό εντός ή με Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης εκτός. Γίνεται να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα πια; Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε...

Ας καταγράψουμε όμως τι κρατάμε από το παιχνίδι στα Περιβόλια: Σίγουρα την προβληματική ανάπτυξη από πλευράς ΑΕΚ σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης. Ήταν το άγχος, ήταν η πίστη στην ανωτερότητά της και πως το γκολ θα ερχόταν αργά ή γρήγορα, ήταν η σκέψη για το ματς της Τετάρτης με τη Λάρισα στον επαναληπτικό του κυπέλλου; Ίσως κάτι από αυτά, ίσως λίγο απ’ όλα αυτά...

Κρατάμε επίσης τις πολλές φωνές του Χιμένεθ στους παίκτες του, που δεν έδειχναν τη δέουσα αποφασιστικότητα να «πνίξουν» τον αντίπαλο και να σκοράρουν. Ο Ισπανός «έτρεμε» το ματς. Όσο δεν το κλείδωνε η ομάδα του αγχωνόταν. Κάτι που φάνηκε και με την επιλογή να βάλει αμυντικό στα τελευταία λεπτά. Τον Χουλτ!

Και τέλος σημειώνουμε το γκολ του ωραίου Λάζαρου που αρκετοί είπαν πως είναι και σημαδιακό... δεδομένης της πρότασης που του έκανε η ΑΕΚ για νέο συμβόλαιο και τον άσχημο Μασούντ που ήταν εκτός αγώνα σε βαθμό... αγανάκτησης!

Υ.Γ. 1: Ο Χριστοδουλόπουλος που ζήτησε αλλαγή επειδή ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις δεν έχει κάτι σοβαρό. Προληπτικά αποχώρησε και θα είναι διαθέσιμος την Τετάρτη με τη Λάρισα.

Υ.Γ. 2: Δεν χρειαζόταν η δυσφορία του Χιμένεθ για το ποδόσφαιρο τακτικής του Πλατανιά (ταμπουρώθηκε). Το ότι έχει υποβιβαστεί μια ομάδα δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να παίξει τα παιχνίδια της ως το τέλος με διάθεση και πάθος. Και μόνο το διακύβευμα να μην διασυρθεί ο σύλλογός τους από μια βαριά ήττα μπροστά στο κοινό του, αποτελεί κίνητρο.