Αγχώθηκε, αλλά νίκησε η ΑΕΚ

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν αυτό που ήθελαν επικρατώντας 1-0 του Πλατανιά με τον Χριστοδουλόπουλο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ.

Αγχώθηκε, αλλά νίκησε η ΑΕΚ

Το μυαλό της ΑΕΚ μπορεί να ταξιδεύει στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια ξηρασίας, όμως, για να φτάσει σε αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πάρει τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε. Με τον Πλατανιά την έκανε τη δουλειά, νίκησε 1-0, αλλά η εικόνα της έδειξε πως δεν είχε την κατάλληλη συγκέντρωση έτσι ώστε να περάσει άνετα από τα Χανιά. Με αυτή την επιτυχία η ΑΕΚ είναι αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού χρειάζεται πλέον μόνο έναν βαθμό για να το εξασφαλίσει και μαθηματικά.

Η διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι πολύ μεγάλη. Ο Πλατανιάς μπορεί να βρίσκεται και με τα δύο πόδια στη Football League, όμως, δεν μπήκε στο ματς για… τουρισμό. Οι «κιτρινόμαυροι» ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά βρήκαν απέναντι τους ένα… τείχος. Η ομάδα της Κρήτης είχε κλειστεί στο μισό γήπεδο και δεν είχε αφήσει κανέναν διάδρομο στους ποδοσφαιριστές της Ένωσης για να κάνουν φάσεις. Η ΑΕΚ κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό στο 39’ όταν ο Χριστοδουλόπουλος πάσαρε στον Αραούχο και εκείνος του επέστρεψε την πάσα για να κάνει το 0-1 με προβολή. Στο 44’ η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία με τον Μπακασέτα να κάνει το 0-2 και να τελειώσει το παιχνίδι.

Ο ρυθμός του αγώνα στην επανάληψη έπεσε. Η ΑΕΚ έδειχνε να έχει κατεβάσει ταχύτητα και ο Πλατανιάς λίγο έλειψε να της κάνει τη ζημιά. Στο 65’ ο Ντικαμονά κατέβηκε ανενόχλητος τη μεσαία γραμμή έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Τσιντώτας με το ανάποδο χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο με τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο, να μην το καθαρίζουν και όσο δεν συνέβαινε αυτό τόσο αγχώνονταν. Στο 88’ ο Λαμπρόπουλος έφτασε κοντά στο 0-2 με κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε η ΑΕΚ πήρε μία αγχωτική, αλλά συνάμα πολύ σημαντική νίκη.

Με μια ματιά….

Η ΑΕΚ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… η διαφορά ποιότητας και ανωτερότητας ήταν αρκετή για να κάνει τη διαφορά σε ένα ματς που αγχώθηκε από την καλά οργανωμένη άμυνα του Πλατανιά.

Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ… επί της ουσίας δεν διεκδίκησε ποτέ τη νίκη πέρα από μία φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπάθησε περισσότερο για τον βαθμό παρά για κάτι παραπάνω.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ήταν ένα ήσυχο ματς που έλειψε η δύσκολη φάση για τον Κουμπαράκη.

Μικρογραφία

Πλατανιάς-ΑΕΚ 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων

ΓΚΟΛ: 39’ Χριστοδουλόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουμπαράκης (Θράκης)

ΚΑΡΤΕΣ: 66’ Πατράλης, 78’ Ουντότζι - 55’ Γαλανόπουλος

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Χατζηνικολάου): Κλιάγιτς, Νιλί, Ουές, Ντικαμονά, Σκαρντοβέλι, Πατράλης, Μάλσα, Στανισάβλιεβιτς (85’ Αγγελόπουλος), Παπανικολάου (81’ Σινγκ), Ενσικουλού, Κασάλιτσα (75’ Κασάλιτσα)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μασούντ (68’ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (56’ Γκάλο), Μπακασέτας (90’ Χουλτ), Αραούχο.