Φορτούνης: Η στήριξη Μαρινάκη, οι ευχές Σπανούλη και η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό

O σοκαρισμένος Κώστας Φορτούνης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι ευχές του Βασίλη Σπανούλη και όλο το παρασκήνιο για το σήμερα και το αύριο.

Φορτούνης: Η στήριξη Μαρινάκη, οι ευχές Σπανούλη και η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό

Την πρώτη στιγμή που άκουσα για το σοβαρό τραυματισμό του Φορτούνη, έτρωγα ένα σουβλάκι και παραλίγο να μου καθίσει στο λαιμό. Είπα μέσα μου «καταστροφή».

Μετά σκέφτηκα ότι το 2019 είναι μαύρη χρονιά, μία χρονιά στην οποία λαβώθηκαν σοβαρά και οι δύο αρχηγοί του Ολυμπιακού, ο μεγάλος αρχηγός στο μπάσκετ Βασίλης Σπανούλης και ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα και αρχηγός του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο Κώστας Φορτούνης. Μία χρονιά που ο Ολυμπιακός έμεινε άτιτλος σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, ούτε Κύπελλο ούτε πρωτάθλημα.

Και μια που γράφω για Σπανούλη, είναι καλοί φίλοι με τον Φορτούνη και ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησε για να ευχηθεί περαστικά και κουράγιο, όπως το ίδιο είχε γίνει και στο δικό του τραυματισμό από την πλευρά του Φορτούνη.

Πάντως -και δεν το γράφω για να αναπτερώσω κανενός το ηθικό- τα πράγματα δεν είναι τόσο καταστροφικά για τον Ολυμπιακό όσο φαίνονται. Οι Τούρκοι μου είχαν πει όταν έγινε η μεταγραφή του Βαλμπουενά, ότι τα καλύτερά του ματς με την Φενέρμπαχτσε τα έκανε ως δεκάρι. Το μεγάλο του ατού ήταν οι ασίστ και ότι δεν του έπαιρναν τη μπάλα από τα πόδια. Και τα στημένα χτυπάει.

Εκείνο που θα χάσει ο Ολυμπιακός περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι τα γκολ του Φορτουνη. Και γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο να αποδειχτεί καλή η μεταγραφή του Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός πονούσε ήδη στο γκολ, τώρα πονάει ακόμα περισσότερο χάνοντας τα γκολ του αρχηγού του.

Αποδεικνύεται πάντως σοφή η επιλογή του Φορτούνη να ανανεώσει πρόωρα με τον Ολυμπιακό, να μην περιμένει να πλησιάσει τη λήξη του συμβολαίου του, να μην περιμένει μεγάλη πρόταση από το εξωτερικό. Αποδείχτηκε σοφός και ο αρχηγός και η οικογένειά του που είπαν «Ολυμπιακός εδώ και τώρα». Πρόλαβε πριν τη μεγάλη ζημιά που τον βρήκε.

Είναι πλήγμα όπως και να το κάνουμε, ο Ολυμπιακός είχε μάθει να στηρίζει το παιχνίδι του στον Φορτούνη. Όμως τι να πει και ο ΠΑΟΚ που επίσης έχει καλούς του παίκτες τραυματίες και έχασε τον προπονητή που του πήρε τους τίτλους λίγο πριν την προετοιμασία, τους άφησε στα κρύα του λουτρού.

Επίσης το πρωτάθλημα φέτος θα κριθεί στα πλέι οφ για πρώτη φορά, ο Φορτούνης θα είναι πολύ νωρίτερα πίσω. Δεν έχει ιστορικό σοβαρών τραυματισμών, δεν είναι ταλαιπωρημένος, θα γυρίσει όπως είχε γυρίσει μετά από σοβαρό χειρουργείο ο Τζόρτζεβιτς.

Το σίγουρο είναι ότι τα ματς με τους Τσέχους γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, η ομάδα ήδη δεν ήταν έτοιμη και έδειχνε προβλήματα, και είναι κρίσιμα ματς αυτά για λόγους οικονομικούς, όχι μόνο για το γόητρο. Όλοι οι παίκτες όμως περνάνε τραυματισμούς. Και ο προπονητής για αυτό πληρώνεται, για να βρει λύσεις.

Τι θα έκανα εγώ αν ήμουν διοίκηση; Δεν θα έπαιρνα δεκάρι τόσο, όσο κι άλλον επιθετικό. Αργά ή γρήγορα ο Φορτούνης θα γυρίσει πίσω, και χαφ έχει ο Ολυμπιακός. Από τα γκολ πάσχει.

Ο Φορτούνης τον τελευταίο καιρό έπαιζε ακόμα πιο προωθημένος, αφού πάσχιζε ο Μαρτίνς να βρει περισσότερα γκολ. Από σκόρερς πάσχει ο Ολυμπιακός.

Χάνει τον καλύτερο σκόρερ του την τελευταία 4ετια. Πρώτος σκόρερ τη σεζόν που πέρασε. Δεύτερος σκόρερ την προηγούμενη σεζόν. Τρίτος σκόρερ την πιο προηγούμενη. Και πρώτος σκόρερ την ακόμα πιο προηγούμενη.

Σε 4 χρόνια δυο φορές πρώτος σκόρερ, μια δεύτερος, μια τρίτος. Οι άλλοι, περαστικοί.

Ο Ολυμπιακός όμως έχει χάσει με σοβαρούς τραυματισμούς καλύτερους παίκτες από τον Φόρτουνη. Έχει χάσει Τζόρτζεβιτς και πήρε το πρωτάθλημα. Έχει χάσει Τζιοβάνι και πήρε το πρωτάθλημα. Είχε παικταράδες βέβαια. Ο Κόκκαλης είχε πάρει στο κινητό τον Δάρα από την Αμερική την ώρα που εξέταζε τον Τζιοβάνι έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Έβλεπε ζωντανά το ματς με τον Ηρακλή από τις ΗΠΑ και είχε τρελαθεί. Ο γιατρός μού το έχει πει.

Έγκυρα από το περιβάλλον του Φορτούνη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν σκασμένος. Όχι μόνο στενοχωρημένος, ήταν χάλια ψυχολογικά. Πήγαν οι δικοί του στην Αθήνα από την Καλαμπάκα να τον στηρίξουνε.

Ήταν σοκαρισμένος γιατί δεν είχε ποτέ του τραυματιστεί να λείψει ούτε ένα μήνα!

Και δεν υπάρχει θέμα λάθους διάγνωσης στην αρχή, τίποτα δεν θα άλλαζε. Τη ζημιά την έπαθε ουσιαστικά μόνος του, δεν ρίχνει ευθύνη στον αντίπαλο. Τέτοιες φάσεις συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, ήταν η κακιά στιγμή.

Και κάτι ακόμα. Επανειλημμένως επικοινώνησε με τον Φορτούνη ο Μαρινάκης το πικρό πρώτο βράδυ και του έλεγε «ό,τι θες! Θα είμαστε δίπλα σου»!