Ολυμπιακός: Ο «θόρυβος» του... αθόρυβου Γκιγιέρμε!

Ο Βραζιλιάνος χαφ είναι το... κάτι άλλο και στις προπονήσεις, καθώς η φωνή του δεν ακούγεται στο γήπεδο, αλλά οι ενέργειές του προκαλούν κρότο!

Ολυμπιακός: Ο «θόρυβος» του... αθόρυβου Γκιγιέρμε!

Δεν χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής να είναι... φαφλατάς στα λόγια για να τραβήξει την προσοχή. Ο Γκιγιέρμε για παράδειγμα αγωνίζεται σε μία θέση που είχαμε συνηθίσει παλαιότερα άλλους αμυντικούς μέσους να... χαλάνε τον κόσμο με τις φωνές τους.

Ο Βραζιλιάνος όμως είναι ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαιριστή. Μπόλικη δουλειά στις προπονήσεις, αθόρυβη για την ακρίβεια, αλλά οι ενέργειές του προκαλούν κρότο.

Η φωνή του δεν ακούγεται στο γήπεδο παρά μόνο ελάχιστες φορές όταν κάποιος από τους συμπαίκτες του δεν έχει καλύψει κάποιον κενό χώρο.

Ο Γκιγιέρμε συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στην Πολωνία. Στο ίδιο μοτίβο, με... σβηστές μηχανές και είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει γιατί κάθε του ημέρα στον Ολυμπιακό είναι «σεμινάριο» για τους νεαρότερους και ειδικά για τον Σουρλή που παίζει και στη θέση του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του, βλέποντας μία από τις «κολόνες» του να είναι το... κάτι άλλο και στις προπονήσεις. Δεν αρκείται δηλαδή μόνο στα φιλικά.

Στη σημερινή προπόνηση που είχε μπόλικη δόση τακτικής και κυκλοφορίας, ο Γκιγιέρμε είτε βρισκόταν σε θέση άμυνας, είτε σε θέση δημιουργίας, πολύ απλά ήταν «χάρμα ιδέσθαι». Ο τρόπος με τον οποίο σταματούσε τον Φορτούνη ή τον Μπρούνο και η ηρεμία ή η απλότητά του αν θέλετε, με την οποία προσπαθούσε με τις κάθετες πάσες του να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, ήταν δύο στοιχεία που δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα.

Απλώς το... εκνευριστικό (χαριτολογώντας το γράφουμε) είναι ότι και στην Πολωνία ήταν ακριβώς το ίδιο. Λες και είναι «κομπιούτερ»! Κάτι ήξερε ο Ολυμπιακός που έλεγε «όχι» το τελευταίο εξάμηνο σε «τρελές» προτάσεις που έσκασαν για τον Βραζιλιάνο άσο.