Η… τρέλα και η ποιότητα του Βαλμπουενά

Δίνει απαντήσεις ο Γάλλος σε όλους όσοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν την τεράστια καριέρα και ποδοσφαιρική του αξία.

Η… τρέλα και η ποιότητα του Βαλμπουενά

Όταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστευαν ότι είναι σε κατάσταση να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά. Ο Ματιέ Βαλμπουενά, ωστόσο είναι ακόμα μία περίπτωση σπουδαίου ποδοσφαιριστή που έρχεται στην Ελλάδα και θα εκθέσει αρκετούς.

Μετά το πρώτο φιλικό των Πειραιωτών είχαμε γράψει πως τότε ο παίκτης ήταν στο 30% του βαθμού ετοιμότητας του. Και πράγματι έτσι είναι τα πράγματα και όσο περνάει ο καιρός ο έμπειρος Γάλλος ανεβάζει στροφές και αυτό φαίνεται στο γήπεδο.

Για την ποιότητα του παίκτη δεν χρειάζονται συστάσεις και ούτε περιμένει κανείς τώρα να μάθει τον Βαλμπουενά. Για τον σκοπό που ήρθε όμως το δείχνει ο ίδιος ο παίκτης με όλα όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά ο 34χρονος άσος μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή και φρόντισε να κάνει τη διαφορά. Αυτός έβαλε το γκολ στο φινάλε με το οποίος ισοφάρισε ο Ολυμπιακός.

Στο ματς με τη Λέγκια Γκντανσκ ο Βαλμπουενά πέρασε στο γήπεδο στο 51'. Θα μπορούσε να βγάλει δυσαρέσκεια ή να μην του αρέσει να μπαίνει αλλαγή και ειδικά σε ένα ημίχρονο που ο Μαρτίνς άλλαξε όλη την ομάδα. Εκείνος, ωστόσο, μόνο τέτοια εικόνα δεν έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο. Εντελώς αντίθετα λειτούργησε ο Βαλμπουενά, ο οποίος φρόντισε να δείξει σε όλους πως πρέπει να λειτουργούν.

Έβγαλε θέληση και πάθος, ζητούσε μπάλες και είχε… τρελαθεί να ισοφαρίσει το ματς σαν να είναι επίσημο. Ο Βαλμπουενά δεν κρυβόταν στον αγωνιστικό χώρο, πήρε πρωτοβουλίες και δεν… μάσησε ούτε από τα σκληρά μαρκαρίσματα των Πολωνών. Αυτός ο παίκτης ξεκάθαρα είναι μία πολύτιμη προσθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού και αυτό θα φανεί ακόμα περισσότερο όταν ο βαθμός ετοιμότητας του θα είναι ακόμα υψηλότερος.