Λέγκια Γκντανσκ - Ολυμπιακός 1-1: Ρεσιτάλ… δοκιμών του Μαρτίνς (highlights)

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε πολλές δοκιμές, άλλαξε τέσσερις φορές το σύστημα κατά τη διάρκεια του ματς σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές προσώπων και έμεινε στο 1-1 με την Λέγκια Γκντανσκ.

Λέγκια Γκντανσκ - Ολυμπιακός 1-1: Ρεσιτάλ… δοκιμών του Μαρτίνς (highlights)

Ο Ολυμπιακός φεύγει από το Γκντανσκ με προορισμό την Βαρσοβία, δίχως να έχει κερδίσει εώς τώρα κάποιο από τα τρία φιλικά που έχει δώσει. Ισοπαλία με την Πογκόν, ισοπαλία με την Χάποελ Μπερ Σέβα, ισοπαλία και με την Λέγκια Γκντανσκ με 1-1 και την Παρασκευή (5/7, 19.00) αντιμετωπίζει την Γιαγκελόνια προτού «πετάξει» η αποστολή για την Αυστρία για το τελευταίο στάδιο προετοιμασίας στο εξωτερικό.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του φιλικού Λέγκια Γκντανσκ - Ολυμπιακός 1-1 (vid)

Δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα στο συγκεκριμένο στάδιο, καθώς τα πόδια ακόμα είναι βαριά από τις προπονήσεις, αλλά το τι συμπεράσματα έβγαλε ο Μαρτίνς από τις διάφορες δοκιμές που έκανε. Τέσσερις φορές άλλωστε άλλαξε το σύστημα και μάλιστα σε διάστημα 25 λεπτών! Για αυτό γίνονται τα φιλικά, για να «τσεκάρει» κάποια πράγματα ενόψει Πλζεν. Μέχρι και τον Φορτούνη έβαλε μόνο του στην κορυφή της επίθεσης.

Το γκολ των Πολωνών ήταν απόρροια ενός λάθους αρχικά του Μπα και περισσότερο του Σιαμπάνη που δεν έδιωξε την μπάλα όταν έπρεπε. Ήταν ουσιαστικά ένα… αυτογκόλ από τους δύο νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού και όχι γκολ του (στα χαρτιά) σκόρερ Βόλσκι.

Το τέρμα που πέτυχε στο φινάλε ο Γκερέρο ήταν απλώς η επιβράβευση σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός με πρωτεργάτες τους Βαλμπουενά, Τοροσίδη και Μασούρα πίεζε αρκετά την πολωνική ομάδα.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ…

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν προχώρησε σε εκπλήξεις αναφορικά με τα πρόσωπα που επέλεξε για το αρχικό σχήμα, καθώς χρησιμοποίησε όλους όσους είχε δοκιμάσει στις προπονήσεις που είχαν προηγηθεί.

Δηλαδή επέλεξε το κλασικό 4-2-3-1 με τον Σα στα δοκάρια, τους Ελαμπντελαουί και Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας, τους Σεμέδο και Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, τον Γκιγιέρμε με τον Μπουχαλάκη δίδυμο στα χαφ, τους Μπρούνο και Ποντένσε στα άκρα της επίθεσης και τον Φορτούνη πίσω από τον Ντουρμισάι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ Ο ΣΕΜΕΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΦ

Ο Ρούμπεν Σεμέδο μια χαρά στάθηκε. Δεδομένων των συνθηκών και του γεγονότος ότι δεν έχει συμπληρώσει καν μία εβδομάδα με την υπόλοιπη ομάδα, στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτός που «καθάριζε» τις περισσότερες φάσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο 20λεπτο πίεσαν, προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχής, σε μια-δυο περιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν αντιδράσει καλύτερα επιθετικά, ειδικά σε μία κούρσα του Μπουχαλάκη που έδωσε στον Φορτούνη στο 11’, αλλά πρόλαβαν τον Κώστα οι αμυντικοί της Λέγκια.

Οι Πολωνοί προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Σα μέσα από στατικές φάσεις, ενώ από μία αδράνεια του Τσιμίκα στο 8’, λίγο έλειψε να ανοίξουν και το σκορ με τον Μαουλάνα που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Κατά τ’ άλλα, οι δύο χαφ των «ερυθρολεύκων» (Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης) στο πρώτο ημίχρονο ήταν συνεπέστατοι στο κομμάτι της τακτικής, ηρέμησαν μετά το 25’ το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας τους, ασχέτως αν δεν έβγαλε τη μεγάλη φάση ο Ολυμπιακός από οργανωμένη επίθεση. Έπαιξε ρόλο το ότι δεν βρήκαν τους χώρους οι Φορτούνης, Ποντένσε και Μπρούνο, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτηθεί όσο θα ήθελε ο Ντουρμισάι.

Ο Μαρτίνς πάντως από την πλευρά του σίγουρα θα περίμενε περισσότερα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι από τους ποδοσφαιριστές του. Δύο σοβαρές φάσεις έβγαλε (Σεμέδο στο 14’ και Μπουχαλάκης στο 45’) και οι δύο ήταν «προϊόν» στατικών φάσεων.

ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ, Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως αναμενόταν, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές και φυσικά έκανε πολλές δοκιμές. Εβγαλε τον Ντουρμισάι στο 52’, πέρασε τον Βαλμπουενά στη θέση του και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2 βάζοντας στην επίθεση τον Φορτούνη και για… βοηθό του τον Ποντένσε, με τους Βαλμπουενά και Μπρούνο στην άκρη.

Δεν κράτησε για πολύ αυτό το σχήμα, καθώς στο 60’ ο Μπρούνο πέρασε στον άξονα, ο Ποντένσε στα φτερά και ο Φορτούνης μόνους του στην κορυφή σε ένα 4-2-3-1.

Στο 65’ όταν έβαλε τους Σολδάνο και Γκερέρο και έκανε αρκετές μαζεμένες αλλαγές, ο Μαρτίνς το ξαναγύρισε σε 4-4-2. Ήταν ένα ημίχρονο με φουλ δοκιμές. Και οι Πολωνοί έκαναν φυσικά τους πειραματισμούς τους και για αυτό το λόγο «άνοιξε» για τα καλά το ματς.

Ο Γιώργος Μασούρας είχε δύο καλά σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Βαλμπουενά ήταν αρκετά δραστήριος και ταίριαξε μια χαρά με τον Κούτρη στην αριστερή πλευρά, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απέφυγαν το γκολ.

Ένα γκολ το οποίο ήταν σαν αυτογκόλ, καθώς το κακό γύρισμα του Μπα, η απόφαση του Σιαμπάνη να μην διώξει αλλά να κοντρολάρει την μπάλα, το τζαρτζάρισμα του Φλάβιο στον νεαρό γκολκίπερ που είχε ως αποτέλεσμα το στρώσιμο της μπάλας στον Βόλσκι και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας για το 1-0 στο 69’.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παράτησαν και έχοντας ορεξάτους τους Βαλμπουενά από τα αριστερά και Τοροσίδη – Μασούρα από τα δεξιά, κατάφερε να ισοφαρίσει από μία στατική φάση. Φάουλ του Βαλμπουενά, αναμπουμπούλα στην πολωνική άμυνα, ο Γκερέρο το σουτ και… 1-1 στο 93’.

ΛΕΓΚΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ: Αλομέροβιτς, Κουμπίτσκι, Γκάγιος, Μαουλάνα, Φίλα, Μλαντένοβιτς, Μαλόκα, Ναλέπα, Ουντόβιτσιτς, Λιούμασπικ, Σόμπιεκ.
Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι Χαράσλιν, Φλάβιο, Βόλσκι, Πέσκο, Όγκουστιν, Μακόφσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1 και 4-4-2 μετά το 65’)
Σα (67’ Σιαμπάνης) – Ελαμπντελαουί (65’ Τοροσίδης) Σεμέδο (65’ Αβραάμ) Βούκοβιτς (35’ λ.τρ. Μπα) Τσιμίκας (64’ Κούτρης) – Γκιγιέρμε (65’ Σουρλής) Μπουχαλάκης – Μπρούνο (65’ Γιώργος Μασούρας) Φορτούνης (65’ Γκερέρο) Ποντένσε (65’ Σολδάνο) – Ντουρμισάι (52’ Βαλμπουενά).