Ανοιχτό, αλλά δύσκολο για Βερμάλεν

Ο Ολυμπιακός είναι όντως σε επαφές με τον Βέλγο άσο, αλλά υπάρχουν πολύ σοβαρά εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει για να αποκτήσει τον πολύπειρο και πανάκριβο αμυντικό με την καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Άγιαξ και Ρόμα.

Ανοιχτό, αλλά δύσκολο για Βερμάλεν

Άναψε «φωτιές» το σημερινό δημοσίευμα της AS σύμφωνα με το οποίο ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να αποκτήσει τον διεθνή Βέλγο αμυντικό Τόμας Βερμάλεν, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Μια πληροφορία που έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση σε όλα τα μεγάλα αθλητικά σάιτ της Ευρώπης, αλλά στην πραγματικότηταδεν είναι μια περίπτωση τόσο προχωρημένη όσο παρουσιάζεται.

«As»: Ο Βαλβέρδε στέλνει Βερμάλεν στον Ολυμπιακό!

Από τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κάποια διάψευση ή επιβεβαίωση. Αυτό που ισχύει είναι ότι η πειραϊκή ομάδα, μέσω του Κριστιάν Καρεμπέ, έχει διαρκή επικοινωνία με τον Βερμάλεν και του έχει παρουσιάσει το πρότζεκτ της χρησιμοποίησής του στον Ολυμπιακό, όπως και τους στόχους που υπάρχουν. Αλλά φυσικά και τον ρόλο που θα έχει ο ποδοσφαιριστής εφόσον συμφωνήσει, ο οποίος θα είναι ηγετικός για την άμυνα του Ολυμπιακού στην επόμενη σεζόν.

Ο 33χρονος άσος με τις 72 συμμετοχές στην Εθνική Βελγίου και τη μεγάλη καριέρα σε Άρσεναλ, Άγιαξ, Ρόμα και φυσικά Μπαρτσελόνα, στην οποία δεν μπόρεσε να αποδώσει όπως θα ήθελε λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν, είναι περιζήτητος από διάφορους ευρωπαίκούς συλλόγους και έχει ήδη προτάσεις συνεργασίας από αρκετά σημαντικά κλαμπ.

Είναι προφανές ότι τον ενδιαφέρει η προοπτική του Ολυμπιακού και κάθε άλλο παρά την έχει απορρίψει. Γι΄αυτό και υπάρχουν αυτά τα ρεπορτάζ στην Ισπανία, ενώ είναι σίγουρο ότι έχει ακούσει τα καλύτερα από τον Βαλβέρδε, τον Ασπιάθου και τον Σεγούρα. Όμως είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλο συμβόλαιο, καθώς στην Μπαρτσελόνα είχε αμοιβή που έφτασνε τα 3 εκ. ευρώ ετησίως.

Από την πλευρά του Βερμάλεν δεν αποκλείεται καθόλου να είναι ο Ολυμπιακός η επόμενη ομάδα του, αλλά επίσης δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι τόσο πολύ κοντά η συμφωνία.

Παρότι ο Βερμάλεν έχει χάσει αρκετά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια από τα προβλήματα με τους τραυματισμούς, είναι βέβαιο ότι η περίπτωση απόκτησής του από ελληνική ομάδα θα αποτελεί τεράστια επιτυχία με διεθνείς προεκτάσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν στόπερ (παίζει και αριστερό μπακ) που είχε κάνει μεταγραφή 15 εκ. ευρώ στην καριέρα του.