Θέλει τα ντέρμπι ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα της Super League

Το πιο δίκαιο και... ποδοσφαιρικό σύστημα επελέγη για τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος. Η ομάδα που θα πάρει τα πιο πολλά ντέρμπι θα πάρει και τον τίτλο.

Θέλει τα ντέρμπι ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα της Super League

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Super League το πρωτάθλημα θα έχει πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ευρωπαϊκών εισιτηρίων με τη συμμετοχή και της ομάδας που θα έχει τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια της περιόδου. Με το όποιο βαθμολογικό πλεονέκτημα να μεταφέρεται στη διαδικασία των πλέι οφ.

Για τον Ολυμπιακό είναι ένα σύστημα που εξυπηρετεί το σχέδιο του για την επιστροφή στην κορυφή. Διότι αυτή η ομάδα που παρουσιάστηκε πέρυσι, ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν με εξαίρεση την παρουσία-απουσία της Τούμπας, αλλά και αυτή η ομάδα που λογικά θα είναι ακόμη πιο ισχυρή φέτος με Βαλμπουενά και τις υπόλοιπες ποιοτικές προσθήκες, θα έχει τον πρώτο λόγο για να κατακτήσει τον τίτλο. Ειδικά με τη διεξαγωγή περισσότερων αγώνων απέναντι στους ανταγωνιστές της για το πρωτάθλημα, κυρίως τον ΠΑΟΚ, αλλά και την ΑΕΚ.

Στα περισσότερα περσινά ντέρμπι ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, ασχέτως αποτελεσμάτων. Έδειξε ότι ήταν καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, χάνοντας τον τίτλο όχι στην κακή εμφάνισή του στην Τούμπα, αλλά στα λάθη που είχαν γίνει και στις βαθμολογικές απώλειες του πρώτου γύρου. Όπως και στη δυνατότητα του ΠΑΟΚ να παίρνει τα παιχνίδια του είτε έπαιζε καλό ποδόσφαιρο είτε - τις περισσότερες φορές - χωρίς να αποδίδει καλά.

Τα πλέι οφ θα δώσουν τη δυνατότητα στην ομάδα που θα έχει την μεγαλύτερη ποιότητα και σταθερότητα να μπει επικεφαλής για την τελική διαδικασία της ανάδειξης του πρωταθλητή. Είτε με μικρή διαφορά είτε με μεγαλύτερη. Κι εκεί θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ποια ομάδα έχει τις περισσότερες ικανότητες και την ανωτερότητα από τις άλλες ώστε να επικρατήσει.

Είναι ένα σύστημα που εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα οποία ο αριθμός των ομάδων δεν είναι μεγάλος. Όπως δηλαδή θα συμβεί φέτος και στο ελληνικό, με τις 14 ομάδες και τις 26 μόνον αγωνιστικές στην κανονική περίοδο. Άλλες 10 αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου, θα ευνοήσουν τον ανταγωνισμό, το ενδιαφέρον, τα οικονομικά δεδομένα με τα τηλεοπτικά, τα εισιτήρια κλπ. Μα πάνω απ΄όλα θα αναδείξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια πρωταθλήτρια, την ομάδα που πραγματικά είναι καλύτερη.

Στον Ολυμπιακό έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι είναι ένα στιλ πρωταθλήματος που θα διευκολύνει την αγωνιστική επικράτησή της ομάδας. Ασχέτως τι γίνεται ή τι θα γίνει στα εξωαγωνιστικά και στα εξυγιαντικά...