Super League: Ανάδειξη πρωταθλητή με playoffs

Επιστρέφουν τα playoffs στο πρωτάθλημα, στα οποία θα συμμετάσχουν οι πρώτες 6 ομάδες, ενώ από αυτά θα προκύπτει και ο πρωταθλητής. Playouts για τις θέσεις 7-14.

Super League: Ανάδειξη πρωταθλητή με playoffs

Ομόφωνα αποφασίστηκε από το Δ.Σ. της Super League η επιστροφή των playoffs στο πρωτάθλημα. Μόνο που σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε παλιότερα, αυτό το μίνι τουρνουά θα καθορίζει και τον πρωταθλητή.

Συμμετοχή στα playoffs θα έχουν οι ομάδες από την πρώτη έως την έκτη θέση, ενώ, πέρα του πρωταθλητή, θα κρίνονται από αυτή διαδικασία και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για Champions και Europa League.

Οι ομάδες που τερματίσουν από την 7η μέχρι την 147η θέση θα συμμετάσχουν σε play outs με σκοπό να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Τρόπος διεξαγωγής

Για το μίνι πρωτάθλημα των playoffs στο οποίο θα συμμετάσχουν οι ομάδες από την 1η εώς την 6η θέση της βαθμολογίας, ψηφίστηκε και αποφασίστηκε οι αγώνες κατάταξης να γίνουν με αυτούσια μεταφορά της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Όσο για τα playouts, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 13η και 14η θέση, μετά το τέλος της διαδικασίας, θα υποβιβάζονται στη Super League 2. Το μόνο που μένει να καθοριστεί είναι το αν ο υποβιβασμός τους θα γίνεται άμεσα μετά ή η προτελευταία ομάδα του πρωταθλήματος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή της μέσω αγώνων μπαράζ κόντρα σε ομάδα της Super League 2.