Super League: Δ.Σ. για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Την Τρίτη 28/5 στις 12:00 συνεδριάζει το ΔΣ της Super League, όπου θα αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος. Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Super League: Δ.Σ. για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος

Ημέρα εξελίξεων για την Super League, αφού το μεσημέρι της Τρίτης (28/5, 12:00) θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΔΣ για να αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, μετά την αναδιάρθρωση και την μείωση των ομάδων σε 14.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της συνεδρίασης περιλαμβάνει δύο ψηφοφορίες. Η πρώτη θα αφορά στο πρωτάθλημα και το αν αυτό θα διεξάγεται με playoffs ή με διεξαγωγή ενδιάμεσου γύρου τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη, όπως είχε προτείνει η ΑΕΚ. Επικρατέστερο είναι το σενάριο των playoffs.

Με την δεύτερη ψηφοφορία θα καθοριστεί το αν στα playoffs που θα κρίνουν και το πρωτάθλημα θα μετέχουν οι τέσσερις πρώτες ή οι έξι πρώτες ομάδες, επομένως και το αν θα υπάρχουν ξεχωριστά playoffs για την έξοδο στην Ευρώπη.

Επιπλέον οι ΠΑΕ θα αποφασίσουν για το μοντέλο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος που θα προτείνουν στην ΕΠΟ. Επιθυμία τους είναι να μην εισέρχονται στη διοργάνωση πριν τη φάση των «32», ενώ κάποιες εξ αυτών ζητούν την κατάργηση των ομίλων και την διεξαγωγή ένος νοκ άουτ αγώνες με τις ομάδες της Super League να αγωνίζονται εκτός έδρας.