Νέα Super League με play off για τίτλο - Η ημερομηνία έναρξης και ο ΠΑΟΚ που διαφωνεί

Η πιθανότητα να μην υποβιβάζεται απευθείας καμία ομάδα και ο διπλός τελικός Κυπέλλου

Νέα Super League με play off για τίτλο - Η ημερομηνία έναρξης και ο ΠΑΟΚ που διαφωνεί

Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται για τη νέα σεζόν τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο

Την προσεχή Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης) που πρόκειται να κάνει τις τελικές εισηγήσεις της προς το ΔΣ της Super League για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η Live Sport, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Και στα δύο, ο πρωταθλητής θα προκύπτει από τη διαδικασία των πλέι-οφ, όπως και οι θέσεις για την Ευρώπη αλλά υπό προϋποθέσεις και η παραμονή στην κατηγορία. Έτσι, θα προκύψουν περισσότεροι αγώνες. Με τη σημερινή μορφή του χρόνου θα έχουμε 26 αγωνιστικές όμως το συμβόλαιο των ΠΑΕ με την ΕΡΤ προβλέπει τουλάχιστον 32. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ΕΡΤ και Nova συμφωνούν με τα δύο σενάρια ενώ διαφωνεί ο ΠΑΟΚ.

Τα δύο σενάρια

Το πρώτο σενάριο προβλέπει αγώνες play-off των ομάδων από τις θέσεις 1-6. Από αυτή τη διαδικασία θα προκύπτει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα βγαίνουν στην Ευρώπη. Με βάση τη βαθμολογία του πρωταθλήματος θα βγει συντελεστής και οι ομάδες ανάλογα με τη θέση που θα έχουν θα μπαίνουν με κάποιους βαθμούς στα play-of.
Το συγκεκριμένο σενάριο προβλέπει αγώνες play-out για τις ομάδες των θέσεων 7-14 και οι τελευταίοι δύο θα υποβιβάζονται. Δηλαδή δεν θα υποβιβάζεται κανένας απευθείας.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει play-off μεταξύ των ομάδων από τη θέση 1 έως τη θέση 4 για τον τίτλο, play-off για μια θέση Ευρώπη με τις ομάδες 5-8 και play out με τις υπόλοιπες. Το πρόβλημα σε αυτό το σενάριο προκύπτει αν η Ελλάδα χάσει το πέμπτο εισιτήριο για την Ευρώπη οπότε τα play-off των ομάδων 5-8 θα είναι άνευ αντικειμένου. Πρόβλημα προκύπτει αν ομάδα εκτός 4άδας κατακτήσει το Κύπελλο, άρα εξασφαλίσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το νέο Κύπελλο

Σκέψεις υπάρχουν και για τη διαδικασία του Κυπέλλου. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά τον τελικό που μπορεί να είναι διπλός. Οι ομάδες του Super League θα μπαίνουν από τη φάση των 32 και θα παίζουν αρχικά εκτός έδρας.

Η έναρξη του πρωταθλήματος

Όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος, το πιθανότερο είναι να γίνει στις 24 Αυγούστου. Ρωτήθηκαν σχετικά οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη και προτιμούν η πρεμιέρα να γίνει στο τρίτο 10ήμερο του Αυγούστου και όχι στις 17 του μήνα.