Κόμπλεξ για Μαρτίνς

Αδικία για Λευτέρη Βελέντζα στο γκάλοπ των κορυφαίων της Σούπερ Λιγκ. Τον είχαν πιο κάτω από τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Κόμπλεξ για Μαρτίνς

Τα κριτήρια με τα οποία ψήφισαν οι αρχηγοί των ομάδων της Σούπερ Λιγκ για τους καλύτερους προπονητές στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, ήταν «αλλού για αλλού». Ο Πεδρο Μαρτίνς βγήκε... έβδομος πίσω από τον πρωταθλητή Λουτσέσκου και τους Κάναντι, Δώνη, Παντελίδη, Χάβο και Δέλλα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μάλλον δεν ήταν αυτός που παρουσίασε την ομάδα, η οποία έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, έβαλε τα περισσότερα γκολ και ειδικά το τελευταίο διάστημα μοίραζε απανωτές τριάρες - τεσσάρες - πεντάρες στους αντιπάλους της στο πρωτάθλημα. Σεβασμός για τη δουλειά του κάθε προπονητή και τους στόχους που πέτυχε με την ομάδα του, αλλά και μάλλον υπήρξε κακή εκτίμηση σχετικά με τον Μαρτίνς που πέραν της εικόνας που είχε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, δεν ήταν και λίγο ότι μπήκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ότι απέκλεισε την Μίλαν σε ό,τι αφορά την Ευρώπη.

Οι προπονητές του πρωταθλήματος δεν θα μπορούσαν να μη βγάλουν κορυφαίο παίκτη τον Κώστα Φορτούνη διότι σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να παραδώσουν τα διπλώματά τους. Αλλά και σε αυτή την κατηγορία, έδειξαν να έχουν μια... δυσφορία όταν έπρεπε να ψηφίσουν παίκτη του Ολυμπιακού.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε για παράδειγμα με το ζόρι μπήκε στην καλύτερη 10αδα! Ένας παίκτης που σε πάρα πολλά ματς έκανε «όργια» και ανάγκαζε το κοινό (ερυθρόλευκο και όχι μόνο) να ξεσπά σε επιφωνήματα. Ας μην πούμε και για τον Γκιγιέρμε που επίσης έμεινε πολύ χαμηλά, ενώ άλλοι πολύ καλοί παίκτες του Ολυμπιακού δεν ψηφίστηκαν καν. Ο Ποντένσε, όμως, κάτω από τον (φετινό) Μάνταλο, το λες και ποδοσφαιρική «απρέπεια».