ΠΑΟΚ: Ο τρίτος αήττητος Πρωταθλητής Ελλάδας, μετά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα και από τα Γιάννινα, κερδίζοντας 2-0 τον τοπικό ΠΑΣ και έγινε η 3η ομάδα που κατακτά αήττητη το πρωτάθλημα Ελλάδας, μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ: Ο τρίτος αήττητος Πρωταθλητής Ελλάδας, μετά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το 3ο πρωτάθλημα στην 93χρονη ιστορία του και κατάφερε να το συνδυάσει με ένα ιστορικό επίτευγμα: Έγινε η 3η ομάδα στην Ελλάδα που το κατακτά χωρίς ήττα και η 1η στα επαγγελματικά χρόνια του ποδοσφαίρου (από το 1979-80).

Ήταν το 10ο αήττητο πρωτάθλημα Ελλάδας!

Είχε να συμβεί κάτι τέτοιο από το 1963-64, όταν ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει αήττητος τον τίτλο. Ήταν η χρονιά, που το τριφύλλι τελείωσε έχοντας 24 νίκες και 6 ισοπαλίες στο ενεργητικό του. Αυτό ήταν το 3ο αήττητο πρωτάθλημα στην ιστορία του Παναθηναϊκού (στη φωτο δημοσίευμα - υπενθύμιση της εφημερίδας "ΟΜΑΔΑ", όταν το 1964 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος).

Εξι φορές το έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, με τελευταία το 1955. Τέσσερα χρόνια πριν θεσπιστεί η Α' Εθνική και 9 χρόνια πριν το αήττητο του Παναθηναϊκού το 1964 (και τότε παιζόταν ποδόσφαιρο, με μπάλα, παίκτες, τερματοφύλακες, γραμμές και τέρματα. Και τότε μετρούσαν οι τίτλοι). Και μάλιστα, χρησιμοποιώντας ως έδρα το γήπεδο της Λεωφόρου!

Καραπατής, Κουρουκλάτος, Ρωσίδης, Σούλης, Μουράτης, Ξανθόπουλος, Μπέμπης, Ιωάννου, Κοτρίδης, Κοκκινάκης, Δαρίβας, Υφαντής, Μουστακλής, Δρόσος και Κανσός, υπό τις οδηγίες του Θεολόγου Συμεωνίδη, χάρισαν στον Ολυμπιακό το 11ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και δεύτερο από τα 6 διαδοχικά μέχρι το 1959.


Σε 20 αγώνες, ο Ολυμπιακός έκανε 19 νίκες και μία μόνο ισοπαλία (0-0 με τον Παναθηναϊκό). Το αήττητο του Ολυμπιακού απειλήθηκε τότε την τελευταία αγωνιστική, όταν και αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Τελικά οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 1-2, με γκολ των Υφαντή και Κοτρίδη.

Αυτή είναι και η τελευταία φορά, που ο Ολυμπιακός πήρε αήττητος τον τίτλο. Oι προηγούμενες 5 ήταν: το 1954, το 1951, το 1948, το 1938 και το 1937.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ