ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-3: Το… βιολί του με «μαέστρο» Νάτχο! (highlights)

Δύο ασίστ έδωσε ο Ισραηλινός σε Χασάν (24’) - Ομάρ (49’) και οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν με ακόμη μία νίκη το φετινό τους «οδοιπορικό» στη Σούπερ Λίγκα. Το τρίτο γκολ ο Καμαρά στο 86’.

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-3: Το… βιολί του με «μαέστρο» Νάτχο! (highlights)

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε φροντίσει να στείλει τα μηνύματά του στους ποδοσφαιριστές του για την αναμέτρηση της Λάρισας. Ναι μεν έτρεμε το… φυλλοκάρδι του με την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αλλά ήθελε να δει τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει τη σεζόν με ακόμη μία νίκη. Οι παίκτες δεν του χάλασαν το χατίρι, κερδίζοντας με 0-3 την ΑΕΛ στον θεσσαλικό κάμπο.

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» που δεν είχαν τόσο «γεμάτη» απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Χασάν. Ωστόσο, σε αρκετά λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου θύμισαν τον Ολυμπιακό του β’ γύρου που έκανε «σμπαράλια» τις αντίπαλες άμυνες.

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός συνέχισε το… βιολί του έχοντας ως «μαέστρο» τον Νάτχο που έδωσε δύο ασίστ στα γκολ των Χασάν (24’) και Ομάρ (49’). Ο Καμαρά έγραψε τον επίλογο στη νίκη των Πειραιωτών (86’).

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει στην άκρη το αγαπημένο του 4-2-3-1 και να επιλέξει το 3-5-2, ένα σχήμα το οποίο δεν το είχε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Άλλωστε, το ματς με την ΑΕΛ δεν είχε καμία βαθμολογική σημασία και προσφερόταν από τον Πορτογάλο τεχνικό να κάνει και τους πειραματισμούς του.

Επέλεξε λοιπόν τους Αβραάμ, Μεριά και Σισέ τριάδα στην άμυνα, τους Σολδάνο και Χασάν στην επίθεση, τους Ομάρ και Τσιμίκα να παίζουν όλη τη δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα, τους Καμαρά και Ανδρούτσο να αποτελούν τα δύο αμυντικά χαφ και τον Νάτχο σε ρόλο Φορτούνη. Στην εστία ήταν ο Γιούρι Λοντίγκιν.

ΜΙΑ ΜΟΛΙΣ ΦΑΣΗ, ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Η στατιστική υπηρεσία με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έδειξε ότι ο Ολυμπιακός είχε δύο τελικές προσπάθειες και η μία στην εστία. Τη μία ο Χασάν κατάφερε να την μετατρέψει σε γκολ, εκμεταλλευόμενος μία κάθετη πάσα – ξυραφιά του Νάτχο που ήταν βγαλμένη από το πλούσιο ρεπερτόριο του Ισραηλινού και ο Αιγύπτιος που βγήκε στην πλάτη του Γκόια με ψύχραιμο πλασέ απέναντι στον Κρίστινσον, απέδειξε ότι πολύ απλά «το ‘χει» το γκολ όταν βρεθεί σε θέση βολής.

Από εκεί και πέρα, λίγα πράγματα ως προς το δημιουργικό κομμάτι εώς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΛ από την πλευρά της έβαλε μέχρι και τον Βαγγέλη Μόρα στο… κόλπο της ανάπτυξης του παιχνιδιού για να βρει χώρους προς την εστία του Λοντίγκιν, ωστόσο, μία φάση της προκοπής δεν έβγαλε η θεσσαλική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός με την τριάδα πίσω και τον Καμαρά να τρέχει για όλους, είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή του και κατά συνέπεια ο Νούνιτς που αποτελούσε τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την άμυνα των «ερυθρολεύκων», ήταν εξαφανισμένος.

Ουσιαστικά η μοναδική φάση της ΑΕΛ ήταν από ένα φάουλ – καραμπόλα που πήγε στα πόδια του Μόρα και η μπάλα κατέληξε άουτ. Τίποτε άλλο…

Ο… ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος με το πόδι πατημένο στο γκάζι! Σε αυτό βοήθησε αρκετά η παρουσία του Σολδάνο που πίεζε ψηλά και κέρδισε αρκετές μάχες, όπως και οι μπούκες του Ομάρ από τα δεξιά.

Φυσικά δεν πρέπει να λησμονήσουμε τον «μαέστρο» της αποψινής αναμέτρησης, τον Μπίμπαρς Νάτχο. Δύο φορές σήκωσε το κεφάλι του και ισάριθμες φορές έδωσε έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του. Η πρώτη στον Χασάν στο 24’ και η δεύτερη στον Ομάρ που στο 49’ με ένα αριστοτεχνικό σουτ με το κακό του πόδι, το αριστερό, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο βάθος της εστίας του Κρίστινσον, «κλειδώνοντας» εκεί ουσιαστικά το τρίποντο. Θα μπορούσε να «γράψει» στο ενεργητικό του άλλη μία ασίστ ο Ισραηλινός άσος, αλλά στο 69’ ο Τσιμίκας από καλή θέση πλάσαρε άουτ.

Μετά το 0-2 το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά, οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και απείλησαν τρεις φορές, μία με ένα σουτ του Νούνιτς έξω από την περιοχή που κατέληξε άουτ (57’), ακολούθησε ένα κοντινό πλασέ του Σικάβκα που απέκρουσε ο Λοντίγκιν (62’) και από κακό γύρισμα του Μεριά, ο Κούνιτς έγινε κάτοχος της μπάλας με το σουτ του να καταλήγει άουτ (70’).

Τελικά, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξαναβρήκε δίχτυα, όταν μετά από μία μπαλιά – διαβήτη του Τοροσίδη, ο Καμαρά ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, «εκτέλεσε» από κοντά τον Κρίστινσον και διαμόρφωσε το τελικό 0-3 στο 86’.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΓΗΠΕΔΟ: ΑΕL FC ARENA

ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Σκόρερ: 24’ Χασάν, 49’ Ελαμπντελαουί, 86’ Καμαρά.
Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας) – Ακρίβος (Αθηνών)
Τέταρτος: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Κίτρινες: Παπαδόπουλος (19’), Μόρας (34’), Καρανίκας (75’), Καμαρά (82’).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γκόλιας, Μόρας (79’ λ.τρ. Γρομητσάρης), Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σεσέροβιτς, Μπάλλας (67’ Νούσιος), Νούνιτς (58’ Κούνιτς), Σικάβκα, Καρανίκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Ελαμπντελαουί (82’ Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας, Καμαρά, Ανδρούτσος, Νάτχο (71’ Γκερέρο), Σολδάνο, Χασάν (58’ Φορτούνης).

Διαβάστε επίσης:

Τα γκολ του Ολυμπιακού στη Λάρισα

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

H συγκινητική φωτογραφία Μόρα - Αβραάμ Παπαδόπουλου για τους νεκρούς των ομάδων

Τα highlights του ΑΕΛ - Ολυμπιακός