«Κι όλα πάλι ξανά, όπως τελειώνουν, έτσι θα αρχίσουν»

Ο τερματισμός του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ίδιος, αλλά τόσο διαφορετικός.

«Κι όλα πάλι ξανά, όπως τελειώνουν, έτσι θα αρχίσουν»

Χρειάζεται η βοήθεια του "φώτο-φίνις" για να φανούν οι διαφορές, οι οποίες τελικά είναι διακριτές και με γυμνό μάτι...

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός τελειώνει τη σεζόν χωρίς τίτλο, αλλά πέρυσι θυμηθείτε την εικόνα του γηπέδου στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Μισοάδειο και με ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, συνοδευόμενη από πανό - μηνύματα:

• "Παίκτες ανάξιοι για τον Ολυμπιακό, λάθος που σας φέραμε να παίξετε εδώ"
• "Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό"
• "Παίκτες είστε για κλοτσιές - είστε εδώ για διακοπές".

Φέτος στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ζήσαμε ένα Καραϊσκάκη κατάμεστο, να σφύζει από ζωή. Και στην εξέδρα και στον αγωνιστικό χώρο.

Μια ομάδα να πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης και να συνοδεύει την εμφάνιση αυτή από ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Παίκτες να χαίρονται αυτό που κάνουν και ο κόσμος, έχοντας γεμίζει το φαληρικό γήπεδο στην τελευταία φετινή παράσταση της ομάδας, να φεύγει με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά.

Κι όμως είναι εντυπωσιακό ότι παρά το γεγονός πως και οι φετινοί τίτλοι χάθηκαν, οι φίλοι του Ολυμπιακού -βλέποντας τέτοιες εμφανίσεις- χαίρονται, ελπίζουν, αισιοδοξούν.

Συνεχίσουν να απολαμβάνουν αυτό που προστάζει η "φύση" του Ολυμπιακού: επιθετικό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ. Εδώ και μήνες αυτή η "ιστορία". Από τεσσάρες σε πεντάρες και τούμπαλιν!

Φυσικά, οι έννοιες Ολυμπιακός και τίτλοι είναι αλληλένδετες, αλλά φαίνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν θησαυρό μέσα από αυτή τη σεζόν.

Και για να τον βρουν χρειάστηκε να σκάψουν τόσο, όσο χρειάζεται για να μπουν τα θεμέλια της επόμενης ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πίσω τον κόσμο του και αφήνει υποσχέσεις, οι οποίες με καίριες προσθήκες, θα κάνουν πράξη το σύνθημα, που έγραφε το πανό στη θύρα 7: «Κι όλα πάλι ξανά, όπως τελειώνουν, έτσι θα αρχίσουν».