Η κριτική των παικτών: Συγκλονιστικοί οι Γκιγιέρμε, Καμαρά και Ομάρ

Εντυπωσιακό ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό και νίκη 4-0 σε βάρος της Ξάνθης. Ολο και... κάποια ονόματα θα κράτησαν στις σημειώσεις τους οι σκάουτερς ξένων ομάδων, που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη.
Η κριτική των παικτών: Συγκλονιστικοί οι Γκιγιέρμε, Καμαρά και Ομάρ

ΣΑ: Ένα από τα πιο εύκολα βράδια της καριέρας του στον Ολυμπιακό πέρασε ο Πορτογάλος γκολκίπερ, ο οποίος είπε ένα “όχι” στο 13' σε γύρισμα του Φουρτάδο και άλλο ένα στο σουτ του Μελιόπουλου στο 36'. Δεν κινδύνευσε και ιδιαίτερα.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Κάθε αγωνιστική το επιβεβαιώνει ο Νορβηγός πόσο πολύ έλειψε στα κρίσιμα ματς του Φεβρουαρίου. Και με την Ξάνθη ήταν συγκλονιστικός. Πέτυχε ένα γκολ, έδωσε την ασίστ στον Γκιγιέρμε στο 2-0, θα μπορούσε ο ίδιος να σημειώσει κι άλλα τέρματα και σε γενικές γραμμές ήταν ένας παίκτης – δυναμίτης από τη δεξιά πλευρά.

ΜΕΡΙΑ: Η Ξάνθη ήταν τόσο ακίνδυνη μπροστά που ουσιαστικά ο Μεριά δεν φάνηκε και ιδιαίτερα στο ματς. Περισσότερο φάνηκε στην... αντικατάστασή του από τον Αβραάμ. Όσες φορές χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε ο Τυνήσιος.

ΣΙΣΕ: Απίστευτη διάθεση και τρέλα έβγαλε σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Σενεγαλέζος στόπερ. Σε ένα ματς που δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα η άμυνα του Ολυμπιακού, ο Σισέ κατάφερε να βγάλει το απαιτούμενο πάθος και να “ντοπάρει” ακόμα περισσότερο με την αγωνιστική του μαχητικότητα τους συμπαίκτες του.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλός, αλλά στο δεύτερο είχε τις απαιτούμενες κούρσες από τα αριστερά, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ανεβάζοντας αισθητά την απόδοσή του. Συνολικά ο ίδιος θα ήθελε να έχει μία καλύτερη εμφάνιση.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο-Σ! Δύο γκολ, μία ασίστ, έκοβε κι έραβε στη μεσαία γραμμή, ήταν εντυπωσιακός σε ακόμη ένα ματς ο Βραζιλιάνος που αποδείχθηκε “λίρα εκατό” από τις περσινές μεταγραφές. Δικαιολογημένα τον θεωρεί κολόνα ο Μαρτίνς για την επόμενη σεζόν.

ΚΑΜΑΡΑ: Εξαιρετικό ματς από τον Αφρικανό. Δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι από δικό του “τούβλο” στο δοκάρι προήλθε το 3-0 του Ομάρ. Πρώτα απ' όλα “κατάπιε” τους χαφ της Ξάνθης και δεν τους άφησε να ανασάνουν.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Χωρίς να πατήσει και ιδιαίτερο γκάζι, συνεργαζόταν με κλειστά μάτια με τον Ποντένσε. Επίσης, είχε την ασίστ στο 1-0 και το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού.

ΖΙΛ ΝΤΙΑΣ: Δεν βρέθηκε στα καλύτερά του στο πρώτο ημίχρονο. Στο τελευταίο μισάωρο του ματς ανέβασε κάπως την απόδοσή του, όμως, στη σούμα δεν πρέπει να έμεινε ο Πορτογάλος και τόσο ευχαριστημένος από την παρουσία του.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Όπως ο Φορτούνης, έτσι και ο Πορτογάλος, δεν πάτησε ιδιαίτερο γκάζι, αλλά έφταναν κάποιες ενέργειές του για να ξεσηκώσει την εξέδρα!

ΣΟΛΔΑΝΟ: Ίσως να ήταν και ο μοναδικός παίκτης που θα μπορούσε να πάρει αρνητικό πρόσημο σε ένα ματς – πάρτι για τον Ολυμπιακό! Δεν φάνηκε καθόλου ο Αργεντινός επιθετικός.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Μπήκε στο 58' αντί του Ποντένσε και έδωσε μία φρεσκάδα στο δημιουργικό κομμάτι των “ερυθρολεύκων”.

ΑΒΡΑΑΜ: Ήταν η βραδιά του κι ας μην χρειάστηκε να περάσει η μπάλα πολλές φορές από τα πόδια του. Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια επέστρεψε στο λιμάνι της καρδιάς του και του χρόνου θα συνεχίσει να φοράει τα ερυθρολευκα. Δεν σταματάει το καλοκαίρι ο Παπαδόπουλος.

ΧΑΣΑΝ: Του στερήθηκε ένα γκολ από λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ. Η αλήθεια είναι ότι τον αισθάνθηκαν περισσότερο οι αμυντικοί της Ξάνθης συγκριτικά με τον Σολδάνο.