Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0: Γκολ, θέαμα και αποθέωση για την ομάδα του Μαρτίνς

Ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις στο Φάληρο με τους Πειραιώτες να δίνουν ακόμα μία παράσταση και να διαλύουν την ομάδα της Θράκης.

Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0: Γκολ, θέαμα και αποθέωση για την ομάδα του Μαρτίνς

Επιθετικό ποδόσφαιρο, γρήγορος ρυθμός, πίεση, γκολ και ευκαιρίες συνέθεσαν το σκηνικό στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους με το 4-0 επί της Ξάνθης. Ήταν μία ακόμα παράσταση της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός έπαιξε και πάλι ωραίο ποδόσφαιρο και ανάγκασε τον κόσμο του να μετατρέψει σε φιέστα το παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός άφησε υποσχέσεις για το μέλλον και ανανεώνει το ραντεβού για τα ματς στο Φάληρο για τον Ιούλιο.

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Κατά τα άλλα δύο εκπλήξεις είχε ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Ξάνθη, αφού ο Μαρτίνς άφησε εκτός τους Μασούρα και Χασάν για να ξεκινήσει με τους Ντίας και Σολδάνο. Για τους Πειραιώτες αυτό ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς της φετινής σεζόν και σε ένα Καραϊσκάκη που ήταν σχεδόν γεμάτο ήθελαν να προσφέρουν θέαμα και πολλά γκολ στον κόσμο τους. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα φάνηκε πως οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έχουν διάθεση να κυριαρχήσουν και να κλείσουν τη Ξάνθη στα καρέ της.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισαν να δώσουν έναν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι έχοντας ως αιχμή του δόρατος σε αυτή τους την προσπάθεια τους Ποντένσε και Φορτούνη, οι οποίοι αναστάτωναν την άμυνα της Ξάνθης με τις ενέργειες τους. Μόλις στο 10' ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκιγιέρμε με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 14' χρειάστηκε η σωστή αντίδραση του Σα στο γύρισμα του Μπρίτο μέσα από την περιοχή και στο 16' ήρθε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Ήταν μία φάση που ξεκίνησε από τον εξαιρετικό Γκιγιέρμε, ο Ντίας με τον Ομάρ συνδυάστηκαν ωραία και ο Βραζιλιάνος αξιοποίησε το γύρισμα του Νορβηγού για να κάνει το 2-0.

Ο Ολυμπιακός έχοντας σε καλή κατάσταση τον Καμαρά και τον Γκιγιέρμε κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή και έδινε την εντύπωση πως όποτε ήθελε έφτιαχνε φάση. Η Ξάνθη το μόνο που κατάφερε ήταν από το 25' και μετά να πατάει κάπως καλύτερα στο γήπεδο και να μην είναι τόσο χαμένη όσο ήταν μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί με το ωραίο ποδόσφαιρο και το… κερασάκι στο καλό πρώτο ημίχρονο το έβαλε ο Ομάρ στο 44' κάνοντας το 3-0.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε αποκτήσει τη μορφή της τυπικής διαδικασίας, αφού με το 3-0 του πρώτου μέρους τα πάντα είχαν τελειώσει. Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς ήθελαν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο, να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και να βάλουν κι άλλα γκολ στη Ξάνθη. Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό και με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε πάλι δυνατά στο γήπεδο, απελευθερωμένη και με διάθεση για ωραίο ποδόσφαιρο.

Στο 57' ήταν η σειρά του Γκιγιέρμε να "φτιάξει" τον Φορτούνη. Μία μαγική μπαλιά του Βραζιλιάνου πίσω από το κέντρο του γηπέδου τη μετέτρεψε σε γκολ ο αρχηγός των Πειραιωτών, ο οποίος έφτασε τα 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και τα έντεκα στο πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι με την ομάδα του Ράσταβατς να προσπαθεί κατά κύριο λόγο να κρατήσει το σκορ στα επίπεδα του 4-0 και να μην το δει να ανοίγει κι άλλο. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα. Στο μισό γήπεδο παιζόταν το ματς με τη Ξάνθη και απλά οι Πειραιώτες δεν ήταν τόσο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια όσο θα έπρεπε, ενώ σε 2-3 περιπτώσεις είχε καλές αντιδράσεις και ο Ζίβκοβιτς.

Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός του δεύτερο μέρους ήταν η είσοδος του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος μετά από 4,5 χρόνια αγωνίστηκε στο Φάληρο ξανά με την ερυθρόλευκη φανέλα και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο "Γ. Καραϊσκάκης" κερδίζοντας τη Ξάνθη, αλλά πάνω απ' όλα κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου του που επιβράβευσε την προσπάθεια που έγινε όλη τη σεζόν.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Ολυμπιακός-Ξάνθη 4-0

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)

Σκόρερ: 10', 16' Γκιγιέρμε, 44' Ελαμπντελαουί, 57' Φορτούνης

Κίτρινες: 25' Κασάδο, 80' Παπαδόπουλος

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά (70' Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (58' Μασούρας), Φορτούνης (74' Χασάν), Ντίας, Σολδάνο

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο (46' Χατζητερζόγλου), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο (73' Φακής), Σαρπόνγκ (65' Θυμιανής), Μπαξεβανίδης, Σιλά.