Αναδιάρθρωση που δεν έχει γίνει ούτε στο Πακιστάν...

Οι ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου ζουν έναν εφιάλτη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.

Αναδιάρθρωση που δεν έχει γίνει ούτε στο Πακιστάν...

Το ρεπορτάζ που θα διαβάσετε, θα μπορούσε να είναι γραμμένο σε πακιστανική εφημερίδα. Ή σε αφρικανική εφημερίδα της υποσαχάριας αφρικής μάλιστα. Και επειδή δεν είμαι ρατσιστής, μην πάμε... μακριά, αυτά που συμβαίνουν εδώ δεν νομίζω ότι συμβαίνουν σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Αναδιάρθρωση λοιπόν ενός υποτίθεται ανεπτυγμένου κράτους που ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Οι ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου ζουν έναν εφιάλτη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Τελειώνουν τα πρωταθλήματα και δεν ξέρουν τι ξημερώνει, και αυτό που λένε ότι θα ξημερώσει για πολλούς είναι μαρτύριο!

Να γίνω συγκεκριμένος και να δώσω παραδείγματα. Αυτήν την εβδομάδα οι ομάδες ετοιμάζονται για την τελευταία αγωνιστική στους ομίλους της Γ' Εθνικής. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες και αξιόμαχες ομάδες που οι άνθρωποι εκεί έχουν δώσει λεφτά, έχουν πασχίσει όλο το χρόνο, έχουν τρέξει οι παίκτες, έχουν τραυματιστεί, έχουν ξενυχτήσει οι προπονητές, για να πάρουν στους 8 ομίλους την πρώτη θέση που ήξεραν ότι οδηγεί στη Β' Εθνική. Και επίσης να πάρουν τη δεύτερη θέση σε κάθε όμιλο που οδηγεί στα μπαράζ ώστε να διεκδικήσουν την άνοδό τους στη Β' Εθνική.

Αυτά θα γίνουν

Τι γίνεται όμως τώρα σύμφωνα με την αναδιάρθρωση. Οι ομάδες που θα έρθουν πρώτες και θα ανέβαιναν στη Β' Εθνική, καθώς και οι ομάδες που θα έβγαιναν δεύτερες και θα περνούσαν απ' τα μπαράζ, δεν πρόκειται να πάνε στη 2η τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά θα παραμείνουν στην 3η. Και το ακόμα χειρότερο, το εξής εκπληκτικό: Όσες ομάδες δεν βγουν πρώτες ή δεύτερες, θα παίζουν στην... 4η κατηγορία!

Ομάδες που τώρα ετοιμάζονται για να χτυπήσουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, ομάδες που ως την τελευταία αγωνιστική ελπίζανε ότι θα ανέβαιναν στη 2η κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν χάσουν και τερματίσουν τρίτες, θα υποβιβαστούν! Η τρίτη θέση του κάθε ομίλου στη Γ' Εθνική οδηγεί στην... 4η κατηγορία! Μα κύριε, τρίτος ήρθα, όλη τη χρονιά ήμουν πρώτος και κυνηγούσα την άνοδο, την έχασα στο τέλος και με υποβιβάζεις; Τι κακό έχω κάνει!

Παράδειγμα: Στον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής τώρα στην τελευταία αγωνιστική 3 ομάδες διεκδικούν την πρώτη θέση. Η Ιεράπετρα, ο Εθνικός και ο Ιωνικός. Και οι 3 μπορούν να πάρουν την πρώτη θέση, και οι τρεις μπορούν να χάσουν ακόμα και τη δεύτερη θέση. Ενώ λοιπόν όλη τη χρονιά ως το τέλος ήλπιζαν ότι μέσω της πρώτης θέσης θα πήγαιναν στη Β' Εθνική, ή μέσω της δεύτερης θέσης θα διεκδικούσαν στα μπαράζ να πάνε στη Β' Εθνική, όποιος έρθει τρίτος τώρα στο τέλος θα πάει στην... 4η κατηγορία! Τι ήθελες; Β' Εθνική; Στο τσακ νόμιζες ότι την έχασες; Άντε ρε στην 4η!

Και το ακόμα πιο εξωφρενικό: Και οι δεύτερες ομάδες οι οποίες θα χάσουν στα μπαράζ, στην 4η κατηγορία θα πάνε και αυτές! Ρε δεύτερος ήρθα και αντί να ανέβω, ούτε καν με κρατάς στην κατηγορία που έπαιζα αλλά με υποβιβάζεις;

Έτσι μου έρχεται να πάρω τηλέφωνο σε πακιστανική αθλητική εφημερίδα και να ρωτήσω αν έχουν ξαναγίνει ποτέ αυτά εκεί, αλλά θα μου έρθει ακριβός ο λογαριασμός.

Αμ το άλλο; Στη Pakistan Street Child Football team φέτος υπήρχαν ομάδες που πήγαιναν για άνοδο, η Κέρκυρα λόγου χάρη, όλη τη σεζόν κυνηγούσε την άνοδο. Την πλακώνουν άσχημα αποτελέσματα στο τέλος και πλησιάζει τον Ηρακλή στην 11η θέση. Τι σημαίνει 11η θέση τώρα για Ηρακλή ή Κέρκυρα; Μιλάμε για ομάδες με όνομα καλό, ομάδες που ήταν Σούπερ Λίγκα. Και τα Τρίκαλα το ίδιο. Τι σημαίνει 11η και 12η θέση στη Β' Εθνική; Πτώση στην... 3η κατηγορία σημαίνει! Όχι παραμονή στη Β' Εθνική όπως γινόταν μια ζωή σε αυτές τις θέσεις που είναι λίγο κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.

Η Super League θα έχει 14 ομάδες, μετά η 2η κατηγορία θα είναι η Super League2 που θα έχει 12 ομάδες, μετά η 3η κατηγορία θα είναι η Football League με 14 ομάδες, αυτές θα είναι επαγγελματικές ομάδες (ο Θεός να τις κάνει). Και θα παίρνουν λεφτά από την τηλεόραση. Στην 4η κατηγορία, στον... Καιάδα τι θα γίνεται; 106 ομάδες! 8 όμιλοι.