Ναι, το καλοκαίρι θα είναι «γεμάτο» για τον Ολυμπιακό!

Συμφωνούμε 100% με όλα όσα δήλωσε ο ατζέντης Σαλίμ Αράς για τους πελάτες του Σισέ και Καμαρά με θέα τη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Ναι, το καλοκαίρι θα είναι «γεμάτο» για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία του στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος και από 6 Μαϊου όταν θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η Σούπερ Λίγκα, να «γκαζώσουν» οι «ερυθρόλευκοι» για την ενίσχυση της ομάδας τους.

Παραμονή του ματς του Αγρινίου, όμως, βγήκε ο Σαλίμ Αράς και έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Ο ατζέντης των Καμαρά και Σισέ (για την ακρίβεια το «δεξί χέρι» του Πιερ Ισά) είπε για τους Αφρικανούς ότι «θα έχουμε γεμάτο καλοκαίρι, έχουν μεγάλη ζήτηση». Σαν να προανήγγειλε εξελίξεις…

Έχει απόλυτο δίκιο! Όντως, το καλοκαίρι θα είναι «γεμάτο». Ίσως να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το περσινό όπου άλλαξαν 20 παίκτες. Δεν λέμε ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει 20 μεταγραφές. Όμως έχει άλλη βαρύτητα το να απομακρύνεις τον Ένγκελς, τον Ρομαό, τον Μάριν, τον Ταχτσίδη και όποιον άλλον δεν υπολόγιζε ο σύλλογος και διαφορετική βαρύτητα να προσπαθείς να κλείσεις τα μάτια σου στα εκατομμύρια που θα παρελάσουν μπροστά σου για παίκτες στους οποίους υπολογίζεις για «κολόνες».

Ο Ολυμπιακός σε μία χρονιά που δεν παίρνει κανέναν τίτλο, εξακολουθεί να έχει καλύτερη «βιτρίνα» στο εξωτερικό από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Σισέ, Καμαρά, Κούτρης, Ομάρ, Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε και ένα σωρό άλλοι ποδοσφαιριστές έχουν παρελάσει από τα ρεπορτάζ ξένων ομάδων. Ακόμα και ο Μασούρας που είναι μόλις τρεις μήνες στην ομάδα.

Όλοι τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι. Προφανώς και δεν θα πωληθούν όλοι. Μπορεί να μην πωληθεί και κανένας, αν και αυτό το σενάριο φαντάζει με τα εώς τώρα δεδομένα απίθανο. Όποιος φύγει πάντως, θα φύγει με το κατάλληλο τίμημα…

Αυτό που είπε λοιπόν ο Σαλίμ Αράς μιλώντας αποκλειστικά για τους Σισέ - Καμαρά, έχει τεράστια δόση αλήθειας. Δεν θα είναι μόνο το καλοκαίρι του Σισέ που είναι δεδομένο ότι θα φέρει τεράστια πρόταση και η ΠΑΕ σε συνεργασία με τον παίκτη θα αποφασίσουν από κοινού για το αν θα πωληθεί ή όχι. Θα είναι σίγουρα και το καλοκαίρι του Κούτρη. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός από τώρα κοιτάζει την αγορά για αριστερό μπακ (αρέσει ο Κυριακόπουλος του Αστέρα Τρίπολης) για να μην ψάχνει την τελευταία στιγμή, προφανώς και δεν γίνεται τυχαία…

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση βασικού στόπερ και κοιτάζει παράλληλα τον Βέλεθ του Άρη ως μία εναλλακτική επιλογή, προφανώς και δεν έχει να κάνει επειδή θα φύγουν οι Μιράντα και Βούκοβιτς. Έχει να κάνει και με την υπόθεση του Σισέ.

Θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον το φετινό καλοκαίρι από το περσινό, όπου ξέραμε όλοι μας ότι σίγουρα θα έφευγαν καμιά 20αριά και θα έρχονταν άλλοι τόσοι για να χτιστεί η ομάδα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με το στοιχείο του… αιφνιδιασμού. Μπορεί να «σκάσει» από το πουθενά πρόταση για παίκτη που δεν το περιμένει! Πέρσι δεν αιφνιδιάστηκε, αλλά αντιθέτως ο σύλλογος ήταν αυτός που δρομολόγησε τις εξελίξεις στο «δώσε».

Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα «γεμάτο» καλοκαίρι. Και φυσικά η ΠΑΕ θα έχει μπόλικη δουλειά και να είστε σίγουροι ότι θα πει αρκετά «όχι», όπως το έκανε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα! Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπουλήσει, αλλά μόνο να μοσχοπουλήσει. Αυτό κάνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια με τους παίκτες που δεν έχουν δείξει την παραμικρή επιθυμία να φύγουν. Και είναι ευχής έργον για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Πέδρο Μαρτίνς ότι κανένας Σισέ, κανένας Φορτούνης, κανένας Καμαρά, κανένας Ομάρ, κανένας Κούτρης δεν έχει πάει στο γραφείο του να τον ενημερώσει ότι ο κύκλος του έκλεισε στο λιμάνι. Όλοι θέλουν να μείνουν!

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό θα είναι και το μεγάλο διαπραγματευτικό «όπλο» της ΠΑΕ για να μιλήσει με διαφορετικούς όρους με τους πολλούς «μνηστήρες» που θα εμφανιστούν.