Ολυμπιακός: Το κέρδισε με το σπαθί του ο Ανδρέας

Μια καλή κουβέντα την αξίζει ο Μπουχαλάκης για όλα όσα τράβηξε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για την φετινή πειστική του εικόνα με τα ερυθρόλευκα. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Ολυμπιακός: Το κέρδισε με το σπαθί του ο Ανδρέας

Ο Μπουχαλάκης ήταν μία από τις καλύτερες “μεταγραφές” του φετινού Ολυμπιακού. Σίγουρα δεν είναι ο χαφ που θα ξεσηκώσει την εξέδρα. Άλλωστε, στην εποχή της... ξενολαγνείας που ζούμε, όταν κάνει μία καλή ενέργεια ο Μπουχαλάκης δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο με το αν κάνει μία ανάλογη κίνηση ο Γκιγιέρμε, ο Νάτχο ή ο Καμαρά, οι άλλοι τρεις χαφ του Ολυμπιακού.

Δυστυχώς, αυτή είναι η μοίρα του Μπουχαλάκη. Κι αυτό είναι κάτι που το “δούλεψε” μέσα του, που το επεξεργάστηκε και που τον ιντρίγκαρε για να φτάσει πλέον σε ένα σημείο να πραγματοποιήσει την καλύτερή του σεζόν με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Κανείς δεν τον πίστευε το καλοκαίρι όταν επέστρεφε από τη Νότιγχαμ ως ένας ποδοσφαιριστής που δεν κατάφερε να “πιάσει” στα... αλώνια της Τσάμπιονσιπ. Κανείς δεν πίστευε ότι θα έφτανε στο σημείο να αφήνει στον πάγκο πότε τον Γκιγιέρμε και πότε τον Καμαρά, δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να φέρουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ερυθρόλευκα ταμεία.

Υπάρχει όμως ένας άνθρωπος στην άκρη του κόκκινου πάγκου που μόλις τον είδε στο Ζέεφελντ, κατάλαβε ότι έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στη μεσαία γραμμή. Αρχικά δεν τον είχε στο μυαλό του για βασικό, αλλά για μία πολύ αξιόπιστη λύση ως “ρεζέρβα”.

Το γεγονός ότι έχει πάρει 24 φορές φανέλα βασικού σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ αποδεικνύει πολλά. Προφανώς “κάτι” έχει δει ο Μαρτίνς και τον εμπιστεύεται.

Όλα αυτά δεν τα λέμε φυσικά για την κατά γενική ομολογία πολύ “γεμάτη” εμφάνιση που έκανε με τον Ατρόμητο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που οι “ερυθρόλευκοι” αναλώθηκαν σε πολλά ατομικά λάθη. Ο Μπουχαλάκης στα περισσότερα παιχνίδια που έχει δώσει είναι αξιοπρεπέστατος. Αν δεν ήταν, δεν πρόκειται να τον έβαζε ο Μαρτίνς και για αυτό να είστε σίγουρος.

Σίγουρα όλοι μέσα σε μία σεζόν έχουν και τις άτυχες στιγμές τους, όπως τις είχε και ο Ανδρέας. Άλλο όμως το να ασκείται μία κριτική για ένα κακό παιχνίδι και άλλο να τα φορτώνουμε όλα πάνω του και να βλέπουμε στο πρόσωπό του το εξιλαστήριο θύμα. Δεν γίνεται...

Ο Μπουχαλάκης επέστρεψε κυριολεκτικά από το πουθενά, καθώς όταν το καλοκαίρι του '17 έφευγε με προορισμό τη Νότιγχαμ Φόρεστ, το πλάνο ήταν να μην ξαναγυρνούσε ποτέ. Τελικά επέστρεψε έναν χρόνο μετά και μάλιστα επέστρεψε για τα καλά.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν υπονοούμε ότι ο Κρητικός είναι ο χαφ που ονειρευόμαστε να βλέπουμε συνεχώς βασικό στον Ολυμπιακό. Προφανώς και θα ήθελε να έχει κάτι ακόμα πιο ποιοτικό δίπλα στον Γκιγιέρμε για να ανέβει κι άλλο επίπεδο η ομάδα.

Όμως, με τις εμφανίσεις που έχει κάνει φέτος, έχει κερδίσει με το σπαθί του το χειροκρότημα και το “μπράβο”. Και το “μπράβο” πάει πρωτίστως στο γεγονός ότι δεν έπεσε ψυχολογικά όταν άκουγε αριστερά – δεξιά φωνές που κραύγαζαν “αμάν με αυτόν τον Μπουχαλάκη”. Είχε τα ψυχικά αποθέματα να ξαναβρεί το κουράγιο και τη δύναμη και να καταφέρει να γίνει μία πολύτιμη μονάδα στη “μηχανή” του Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά το καλοκαίρι για να ψάξει για “οκτάρι”. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι “καπελώνεται” ο Μπουχαλάκης. Ίσα-ίσα που με τα όσα μας έδειξε φέτος, θα αποτελέσει του χρόνου μία εξαιρετική έξτρα λύση για τη μεσαία γραμμή...