Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με ή χωρίς κόσμο; - Τι αναφέρει το Άρθρο 21

Το... θολό τοπίο και η ρητή προϋπόθεση που δεν πληροί το διακοπέν ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με ή χωρίς κόσμο; - Τι αναφέρει το Άρθρο 21

Μετά την πρωτοφανή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League να συνεχιστεί το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό από το χρονικό σημείο που διεκόπη γεννήθηκαν εύλογα πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο (επανα)διεξαγωγής του.

Όπως ορίζει το Άρθρο 21 του ΚΑΠ, αγώνας που διεκόπη χωρίς υπαιτιότητα μίας εκ των δύο ομάδων συνεχίζεται κανονικά από το ίδιο σημείο που διεκόπη με τις ίδιες συνθήκες (γήπεδο, ποδοσφαιριστές, τέρματα κλπ). Επομένως, με βάση τα παραπάνω, ο Παναθηναϊκός θα έχει κόσμο στο ΟΑΚΑ για τη συνέχιση του ντέρμπι.

Βέβαια, το τοπίο είναι θολό, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι το αγωνιστικό πλαίσιο θα στηριχθεί στο συγκεκριμένο Άρθρο, το οποίο μάλιστα αναφέρει ρητά ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί την επομένη της διακοπής του και την ίδια ώρα, κάτι το οποίο σίγουρα είναι αδύνατο να συμβεί.

Αναλυτικά το Άρθρο 21 παραγραφός 2:

«Αγώνας που δεν έληξε χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων επανορίζεται αυτοδίκαια για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και συνεχίζεται για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή (π.χ. αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών κ.λ.π.), την επόμενη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα που αρχικά είχε ορισθεί. Στο δεύτερο τμήμα του διακοπέντα αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και 11 -ή 14(ή15) με τις αλλαγές-διαφορετικοί ποδοσφαιριστές από εκείνους που αγωνίστηκαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, αλλά δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό, λόγω αποβολής ή συμπλήρωσης κίτρινων καρτών κατά τον ενδιάμεσο χρόνο. Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους ποδοσφαιριστές στον διακοπέντα αγώνα εκτίονται κανονικά στους αγώνες που τον ακολουθούν, ακόμη και σε άλλη ομάδα, αν ένας τιμωρηθείς ποδοσφαιριστής πάρει στο μεταξύ μεταγραφή, ενώ στην περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε στον διακοπέντα αγώνα, η συνέχιση του αγώνα αυτού δεν προσμετράται για την έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε. Στην περίπτωση, όμως, που στο ενδιάμεσο των δύο αυτών αγώνων, ο ίδιος ποδοσφαιριστής 51 αποβληθεί σε άλλον αγώνα, η συνέχιση του διακοπέντα αγώνα
προσμετράται για την έκτιση της ποινής του».