Ο Ποντένσε και ο κυνισμός που έλειπε στη σεζόν

Ποιήματα από τον Ντανιέλ Ποντένσε, η εκπληκτική αλλαγή του Πορτογάλου και η αποτελεσματικότητα που είχε ο Ολυμπιακός, εν αντιθέσει με την πλειονότητα των φετινών αγώνων του.

Ο Ποντένσε και ο κυνισμός που έλειπε στη σεζόν

Ακόμη πιο εντυπωσιακό κι από τις πιρουέτες και τις γκολάρες του Ντανιέλ Ποντένσε ήταν ότι ο Ολυμπιακός έβαλε 4 γκολ σε 7 τελικές προσπάθειες σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Άρη. Ήταν το μοναδικό φετινό παιχνίδι στο οποίο ο (πολύ καλός) αντίπαλος έπαιξε ισορροπημένα σε κατοχή μπάλας τον Ολυμπιακό και έκανε πιο πολλές προσπάθειες προς την εστία ή εκτός αυτής σε σχέση με τους ερυθρόλευκους. Κι όμως έφυγε με βαρύ σκορ στην πλάτη.

Ο Ολυμπιακός είχε την αποτελεσματικότητα και τον κυνισμό που του έλειπε στα περισσότερα φετινά παιχνίδια του και του στοίχισε την εκπλήρωση των στόχων του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αν είχε τέτοια αποτελεσματικότητα στα άλλα παιχνίδια, θα ήταν πρωταθλητής και φυσικά θα είχε αποκλείσει την Λαμία. Πιθανώς και την Ντιναμό Κιέβου.

Για τον Ποντένσε είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αγωνιστική συμπεριφορά του σε σχέση με το αρχικό διάστημα. Το παιδί είναι δεδομένο ότι έχει τρομερή ποιότητα, τον τελευταίο καιρό παίζει χωρίς να εκβιάζει φάσεις, θέλει να δημιουργεί και σουτάρει όταν υπάρχει λόγος. Όπως έκανε σήμερα και στη φάση που απέκρουσε ο γκολκίπερ του Άρη, αλλά και σε αυτές που πέτυχε τα γκολ του. Με την τύχη να του χαμογελά και στις δύο περιπτώσεις, καθώς η μπάλα κόντραρε στον Βέλεθ. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Ποντένσε έχει καταφέρει να ισορροπήσει την αγωνιστική κλάση του με την απαιτούμενη ωριμότητα. Γι΄αυτό και η προσφορά του είναι πολύ πιο ουσιαστική. Το ότι ξέρει καντάρια μπάλα και ότι παίζει σε κάθε ματς σαν να είναι η πρώτη του φορά και με τρομερή διάθεση, δεν πρόκειται να αλλάξει. Εδώ έλειπε μεσοβδόμαδα για τα ψυχοφθόρα δικαστήρια στην Πορτογαλία και γύρισε σαν να ήθελε να ξεσπάσει στο γήπεδο. Ή σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Είναι απόλαυση για τα μάτια και απόλαυση για τον Ολυμπιακό να τον έχει...