Ολυμπιακός: Η περσινή Ριζούπολη δεν έχει ξεχαστεί!

Οι Φορτούνης, Κούτρης και Ανδρούτσος που είναι στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, είναι οι μοναδικοί που είχαν παίξει στην περσινή ήττα που προκάλεσε μία από τις πολλές εκρήξεις της διοίκησης.

Ολυμπιακός: Η περσινή Ριζούπολη δεν έχει ξεχαστεί!

Προφανώς και η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού δεν έχει καμία σχέση με την περσινή, όπου είχαν μαζευτεί ένα τσούρμο κακομαθημένα παιδιά που από κάποιο σημείο και μετά είχαν κάνει παιδική χαρά τα αποδυτήρια.

Ωστόσο, με αφορμή το αυριανό ματς των «ερυθρολεύκων» στην Ριζούπολη μπορούμε να δούμε το πόσο πολύ άλλαξε σε πρόσωπα το φετινό ρόστερ σε σχέση με το περσινό. Στον Ρέντη τώρα, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είχαν παίξει στην ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 με το γκολ του Αλμπάνη στα πρώτα δευτερόλεπτα.

Συγκεκριμένα, οι Φορτούνης, Κούτρης (είχε πάθει και τη χοντρή ζημιά στον ώμο στην Ριζούπολη) και Ανδρούτσος είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής στο περσινό κάζο από την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Δεν τους αναφέρουμε τυχαία, καθώς και οι τρεις βρίσκονται στην αποστολή για την αυριανή αναμέτρηση που πλέον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον πίνακα, δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Για την ιστορία είχε παίξει και ο Ομάρ, αλλά ο Νορβηγός θα δει το ματς από την τηλεόραση.

Ο Μαρτίνς και συνολικά ο οργανισμός Ολυμπιακός δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δουν από τους ποδοσφαιριστές κρούσματα… αγγαρείας. Ο Πορτογάλος είχε παρακολουθήσει τα περσινά χάλια και αυτό που θέλει να αποφύγουν οι παίκτες του, αρχής γενομένης από τον Απόλλωνα, είναι να μην δώσουν άλλα δικαιώματα.

Οι εξηγήσεις των παλαιότερων στους νεότερους

Οι συζητήσεις τις τελευταίες μέρες στον Ρέντη ήταν αρκετές. Κυρίως οι παλαιότεροι ήταν αυτοί που εξήγησαν στους νεότερους ότι επιβάλλεται το 8Χ8 εώς το τέλος του πρωταθλήματος, παρότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό βαθμολογικό όφελος μετά το διπλό του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και την ήττα της ΑΕΚ στο Χαριλάου. Η 2η θέση φαντάζει πλέον «κλειδωμένη», αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν οφείλουν να κλείσουν νικηφόρα τη χρονιά. Όχι για να χρυσώσουν το χάπι στον κόσμο, αλλά για να παρθούν με περισσότερη ηρεμία οι αποφάσεις ενόψει της νέας σεζόν…

Οι Φορτούνης, Κούτρης και Ανδρούτσος λοιπόν δεν έχουν ξεχάσει τι συνέβη πέρσι στην Ριζούπολη και έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για να παίξουν. Ο δε Μαρτίνς από την πλευρά του προσπάθησε με κάποιες συζητήσεις με τους παίκτες να τους δώσει να καταλάβουν ότι τα κίνητρα πάντοτε υπάρχουν, ακόμα και σε περιόδους που όλα μοιάζουν τελειωμένα.

Ζόρια και στο πρώτο ματς

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι και στο ματς του α’ γύρου ο Ολυμπιακός ζορίστηκε απέναντι στον Απόλλωνα, κερδίζοντάς τον με 1-0 στο Καραϊσκάκη με γκολ του Μάνου στις καθυστερήσεις. Οπότε, έχουν μία σειρά από λόγους οι «ερυθρόλευκοι» (από τη στιγμή που δεν υπάρχουν βαθμολογικά κίνητρα) να κερδίσουν την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ

Για την ιστορία η ομάδα που έχασε πέρσι από τον Απόλλωνα αποτελούταν από τους Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Νικολάου, Κούτρης (14’ Χατζισαφί), Ρομαό (59’ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Μάριν, Φορτούνης, Μιραλάς (59’ Βρουσάι) και Ανσαριφάρντ.