Ολυμπιακός: Το Όσκαρ... στήριξης στον Μαρτίνς και οι αμφιβολίες

Τι μπορεί να σημαίνoυν τα όσα έλεγαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ότι «πάμε όπως είμαστε εώς το τέλος της σεζόν και το καλοκαίρι βλέπουμε»; Μία μίνι σύγκριση με άλλους προπονητές που κάθισαν στο παρελθόν στην άκρη του κόκκινου πάγκου.

Ολυμπιακός: Το Όσκαρ... στήριξης στον Μαρτίνς και οι αμφιβολίες

Ο Ολυμπιακός μέσα σε 18 μέρες τα «γκρέμισε» όλα σε ό,τι έχει να κάνει με τους στόχους της φετινής σεζόν. Τέλος το πρωτάθλημα, τέλος η Ευρώπη, τέλος και το Κύπελλο που έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, κυνηγούσε την κατάκτησή του ο Ολυμπιακός για να δώσει τις «απαντήσεις» του στον ΠΑΟΚ και στις κατά καιρούς υποτιμητικές δηλώσεις του Λουτσέσκου.

Μετά τον αποκλεισμό – σοκ από την Λαμία, οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» διέρρεαν ότι «δεν υπάρχει 2η θέση ως στόχος για τον Ολυμπιακό, πάμε όπως είμαστε εώς το τέλος της σεζόν και το καλοκαίρι βλέπουμε». Ξεκαθάριζαν ότι δεν υπάρχει θέμα προπονητή εώς τη λήξη της φετινής περιόδου, αλλά δεν ξεκαθάριζαν αν θα προκύψει θέμα ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μαρτίνς στηρίχθηκε όσο κανένας άλλος προπονητής επί εποχής Μαρινάκη. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έφυγε κακήν κακώς επειδή δεν πρόσφερε θέαμα η ομάδα. Ο Μίτσελ επειδή θεωρήθηκε ότι έκλεισε ο κύκλος του στον Ολυμπιακό και είχε χάσει τα αποδυτήρια (Ποια αποδυτήρια; Με τον Αφελάι είχε γίνει... μπίλιες).

Ο Λεμονής πήρε μία ομάδα στο -5 και έφυγε στο +1, επειδή και αυτός υποτίθεται είχε χάσει τα αποδυτήρια και θα χανόταν το πρωτάθλημα. Τελικά ο Ολυμπιακός βγήκε τρίτος πέρσι. Ο Μπέντο που επίσης ήταν να έμενε εώς το καλοκαίρι του 2017, έφυγε... νύχτα λόγω των δηλώσεών του περί αποδυνάμωσης του ρόστερ μετά από μία ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Για να μην πάμε στους Βίκτορ και Χάσι...

Ο Μαρτίνς λοιπόν στηρίχθηκε μετά την ήττα στο «Γεντί Κουλέ», μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό του Μπουζούκη, του Χατζηγιοβάννη και του Ευαγγέλου, μετά την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που θα μπορούσε αντί για 3-1 να είναι εύκολα 4-1 ή 5-1, μετά και από τον αποκλεισμό από την Ντιναμό!

Χθες διέρρευσε ότι υπάρχει στήριξη (εώς το τέλος της σεζόν και... βλέπουμε) μετά από το «ναυάγιο» με την Λαμία. Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει λειτουργήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, ο Πέδρο Μαρτίνς οφείλει να παραδεχτεί ότι στηρίχθηκε όσο κανένας άλλος προπονητής!

Το Όσκαρ... στήριξης με χαρακτηριστική άνεση μπορεί να πάρει ο Πορτογάλος τεχνικός. Από εκεί και πέρα όμως, για τον Ολυμπιακό το επόμενο δίμηνο είναι ένα «κρας τεστ»! Ήδη οι αρμόδιοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους σε ποιους ποδοσφαιριστές μπορούν να στηριχθούν ενόψει της νέας σεζόν.

Στη Σερβία το έχουν «τούμπανο» και εμείς «κρυφό καμάρι» ότι ο Βούκοβιτς δεν θα συνεχίσει στο λιμάνι. Έχουν την ευκαιρία ορισμένοι ποδοσφαιριστές να σώσουν στις εναπομείνασες αγωνιστικές ό,τι μπορούν να σώσουν.

Όσο για τον Μαρτίνς; Θα βάλουν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα. Για το αν αρκεί το θεαματικό ποδόσφαιρο, αν έχει το ένστικτο του νικητή και φυσικά να προχωρήσουν με πιο καθαρό μυαλό στην αναζήτηση των αιτιών που στα πιο σοβαρά ματς ο Ολυμπιακός κέρδισε μόνο ένα, αυτό με το λιγότερο ενδιαφέρον (το 4-1 επί της ΑΕΚ που θα μπορούσε να είναι... 0-2 στο ημίχρονο)!

Υπάρχει καλή άποψη για τον Πορτογάλο και αυτό είναι ένα γεγονός. Ακόμα και για τον χθεσινό αποκλεισμό, περισσότερο στους παίκτες πέφτει το «ανάθεμα» παρά στον προπονητή. Από την άλλη, όμως, τον Μαρτίνς τον έχει «σημαδέψει» το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός με εκείνον στην άκρη του πάγκου, έμεινε εκτός όλων των στόχων τον Φεβρουάριο. Και πρώτος ο Πορτογάλος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι προπονητές περισσότερο κρίνονται από τα αποτελέσματα και λιγότερο από τις καλές εμφανίσεις.

Ίσως λοιπόν να έχει να κάνει και με την πνευματική προετοιμασία ή ακόμη-ακόμη με τη διαχείριση του υλικού του, για την οποία -όντως- έχουν εκφραστεί σοβαρές αμφιβολίες...