AEK: Με τέτοια εμφάνιση θα μπλέξει κόντρα στον Ατρόμητο…

Ο Χιμένεθ δεν καταφέρνει να συμμαζέψει την ΑΕΚ και αν αποκλειστεί στο Κύπελλο θα μπει και ο ίδιος μπελάδες. Επαναλαμβάνει ίδια λάθη ο Οικονόμου, άρεσε ξανά ο Μπογέ.

AEK: Με τέτοια εμφάνιση θα μπλέξει κόντρα στον Ατρόμητο…

Τα καμπανάκια χτυπάνε το ένα μετά το άλλο για την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ και ας τα έριξε, στη συνέντευξη Τύπου, όλα στον καιρό ο Ισπανός. Ας δούμε τα πεπραγμένα του σε αυτό το σύντομο διάστημα της νέας του παρουσίας στην «Ένωση»:

  • Πρεμιέρα στο Κύπελλο, στο Περιστέρι και νίκη με 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο, με το πέναλτι που ανακάλυψε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος σε πέσιμο του Αλμπάνη εκτός περιοχής.

  • Συνέχεια με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, για το πρωτάθλημα και επικράτηση με το ίδιο, φτωχό, σκορ (1-0). Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν μετριότατη.

  • Ακολούθησε η συντριβή στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό (4-1).

  • Και απόψε (23/2) ήρθε αυτή η δύσκολη εντός έδρας νίκη, επί του ουραγού της βαθμολογίας Απόλλωνα Σμύρνης (2-1).

Και στα τέσσερα αυτά παιχνίδια, η εικόνα της ΑΕΚ είναι από μέτρια έως θλιβερή. Σίγουρα δεν είναι απόλυτη ευθύνη του Χιμένεθ. Που θα σου πει άλλωστε πως «με εξαίρεση τον Ολυμπιακό κέρδισε στα υπόλοιπα έστω και δύσκολα».

Όμως ο Ατρόμητος που ακολουθεί είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και για τον ίδιο. Και με εικόνα σαν την αποψινή, μόνο έκπληξη δεν θα μας προκαλέσει αν υπάρξει ανατροπή.

Κι αν ο Χιμένεθ χάσει την πρόκριση στα ημιτελικό του Κυπέλλου, τότε πραγματικά θα δυσκολέψει πολύ και τη δική του ζωή. Καθόλου δεδομένη δεν είναι η παρουσία του και του χρόνου στην ομάδα. Το έχουν καταλάβει όλοι αυτό μετά το κάζο στο «Καραϊσκάκης».

Πάμε τώρα και στους ποδοσφαιριστές: Η γκάφα του Μάριου Οικονόμου δεν ήταν αποτέλεσμα αποκλειστικά του… αέρα. Ήταν και της δικής του αφηρημάδας. Δεν ήταν όσο συγκεντρωμένος έπρεπε στη φάση. Το χειρότερο βέβαια, είναι πως τελευταία έχει υποπέσει και σε άλλα σφάλματα συγκέντρωσης. Η επανάληψη είναι που προβληματίζει…

Στα καλά της βραδιάς φυσικά, ήταν η εμφάνιση του Λούκας Μπογέ. Που με τον Χιμένεθ ξυπνάει. Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής και τα προσόντα του δεν τα έχουν πολλοί στην ομάδα. Αν καταφέρει να διατηρήσει τον ρυθμό του και να έχει συνέχεια στα καλά ματς τότε θα βάλει σε πολλές σκέψεις τους ιθύνοντες του «Δικεφάλου» σχετικά με το αν πρέπει να επιδιώξουν να τον κρατήσουν στο ρόστερ…