Όταν μιλούν οι αντίπαλοι για τον Ολυμπιακό

Ο Τζιανλούκα Φέστα προστέθηκε στη... μακρά λίστα των αντιπάλων που λένε το αυτονόητο για όλα όσα έχουν δει από το φετινό πρωτάθλημα.

Όταν μιλούν οι αντίπαλοι για τον Ολυμπιακό

«Η καλύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος»! Πόσες φορές έχετε ακούσει τη συγκεκριμένη ατάκα τη φετινή σεζόν; Έχει χαθεί το μέτρημα...

Είναι διαφορετικό να το λέει ένα Μέσο ερυθρόλευκης απόχρωσης, ένας «ερυθρόλευκος» παράγοντας, ένας ποδοσφαιριστής ή ένας προπονητής του Ολυμπιακού και διαφορετικό να το λέει ο αντίπαλος. Κι αυτό, γιατί ο αντίπαλος τα βλέπει πιο σφαιρικά, πιο αντικειμενικά τα πράγματα...

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Τζιανλούκα Φέστα προστέθηκε στη μακρά... λίστα των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που λένε το αυτονόητο, που λένε αυτό που βλέπουν τα μάτια τους και όχι αυτά που τους επιβάλουν άλλοι να πουν.

Πριν από τέσσερις μέρες ήταν και ο Γιώργος Παράσχος που αμέσως μετά το παιχνίδι της Τρίπολης έβγαλε το... καπέλο στην ομάδα που έχει φτιάξει ο Μαρτίνς.


Το προηγούμενο διάστημα ήταν ο Τσιγκρίνσκι, ο Δέλλας, ο Χάβος, ο Δώνης... Δεν τους λες και παιδιά του Ολυμπιακού (σ.σ. ασχέτως αν πέρασε ένα φεγγάρι από το λιμάνι ο Χάβος).

Δεν γίνεται όλοι να είναι συνεννοημένοι. Ακόμα και ο Λουτσέσκου θα μπορούσε να προστεθεί στη συγκεκριμένη λίστα. Μετά το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να πανηγυρίσει όπως θα ήθελε το τεράστιο διπλό που πήρε η ομάδα του στο Καραϊσκάκη, γιατί ήξερε πολύ καλά ότι όχι μόνο έπεσε από την Ακρόπολη, όχι μόνο βρήκε πορτοφόλι, αλλά βρήκε και... χρυσάφι! Περισσότερο προβληματισμένος έδειχνε με την εικόνα της ομάδας του παρά ευχαριστημένος με τη νίκη.

Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη πλέον από το να αποθεώνεται από τον «ερυθρόλευκο» Τύπο ή από τους παράγοντές του. Ας αφήσει τους αντιπάλους του να μιλούν για την ομάδα που έχει φτιάξει ο Μαρτίνς.

Βεβαίως, τώρα αρχίζουν τα πολύ πιο δύσκολα για τους "ερυθρόλευκους" με τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και με τις διπλές αναμετρήσεις με την Ντιναμό Κιέβου. Όμως, υπάρχει έστω και ένας φίλος του Ολυμπιακού που να μην έχει εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα;