Φέστα για Κούγια: «Δεν έχω δεχτεί τόσο γρήγορη κριτική»

Ο Τζιανλούκα Φέστα ρωτήθηκε για τα σχόλια που έκανε για εκείνον ο Αλέξης Κούγιας, αναγνώρισε το πάθος του και επεσήμανε πως ποτέ στη ζωή του δεν έχει δεχτεί τόσο γρήγορη κριτική. 

Φέστα για Κούγια: «Δεν έχω δεχτεί τόσο γρήγορη κριτική»

O προπονητής της ΑΕΛ, Τζιανλούκα Φέστα, ρωτήθηκε για την ανακοίνωση που έβγαλε εναντίον του ο Αλέξης Κούγιας. Αρχικά, έκανε το εξής σχόλιο για την ήττα από τον Ολυμπιακό: «Φυσικά το να χάνεις 4-0 δεν είναι ευχάριστο για την ομάδα μας και για τον κόσμο μας. Ξέραμε από πριν ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Επίσης, ερχόμασταν από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Έτσι πιστεύω ότι δεν είναι από τα παιχνίδια που είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε. Τώρα πρέπει να ανακτήσουμε την ενέργειά μας για τον αγώνα της Κυριακής. Αυτό είναι το ματς που πρέπει να κερδίσουμε, γιατί χρειαζόμαστε τους πόντους. Τώρα το σημαντικό είναι οι παίκτες να αποκατασταθούν, να ξαναβρούν τις δυνάμεις τους. Ηταν μία δύσκολη εβδομάδα. Ταξιδέψαμε αρκετά αυτές τις μέρες. Πήγαμε στην Τρίπολη, γυρίσαμε στην Λάρισα, ξαναήρθαμε στην Αθήνα, μείναμε εδώ. Ηταν ταξίδια 20ωρα».

-Στη διάρκεια του β' ημιχρόνου υπήρχε μία προσωπική δήλωση του κ. Κούγια, στην οποία αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον σας για την επιλογή των ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα στο σημερινό ματς.

«Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό. Γνωρίζω ότι ο κ. Κούγιας είναι ένας παθιασμένος άνθρωπος. Εκείνος κάνει τη δουλειά του, εκείνος είναι το αφεντικό. Μπορεί να κάνει την επιλογή του. Δέχομαι κάθε κριτική. Ήταν η δήλωση μεταξύ πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου;»

-Ναι...

«Δεν έχω δεχτεί τόσο γρήγορη κριτική. Έχουμε καλές σχέσεις με τον Κούγια, μερικές φορές μιλάμε φωναχτά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όσο θα είμαι εδώ θα δίνω το 100%. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως και όλα μπορούν να αλλάξουν.»

-Μετανιώσατε που δεν παίξατε 5-3-2 ή με τον Ζίζιτς; Κι επίσης, συμφωνείτε με τον κ. Κούγια ότι πάτε για Ευρώπη;

«Όχι. Σας το έχω εξηγήσει γιατί δεν μετάνιωσα. Προτιμώ να κοιτάξω πίσω, γιατί στην πλάτη μας υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και είναι και κοντά μας. Πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να έρθουμε σε ασφαλή θέση για να σώσουμε την κατηγορία και μετά θα δούμε τα πάντα. Χρειάζεται μία ισορροπία σε όλα αυτά. Οταν κερδίζουμε ένα ματς δεν σημαίνει ότι θα πάμε Τσάμπιονς Λιγκ και όταν χάνουμε ένα ματς δεν σημαίνει ότι θα υποβιβαστούμε.»

-Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι δεχτήκατε νωρίς γκολ και δεν δείξατε αντίδραση; Με τον Παναθηναϊκό είχατε αντιδράσει.

«Ξοδέψαμε αρκετή ενέργεια με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε και για το ματς με τον Ολυμπιακό τρεις παίκτες εκτός. Είναι διαφορετική ομάδα ο Ολυμπιακός. Ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, αν δεν είχαμε ελλείψεις, πάλι ο Ολυμπιακός παραμένει μία καλή ομάδα.»

-Υπάρχει κάτι που πρέπει να διορθώσετε στην άμυνα; Με τον Αστέρα δεχτήκατε πέντε γκολ και σήμερα τέσσερα.

«Φυσικά πρέπει να κάνω κάτι. Κάποια γκολ είναι από ατομικά λάθη μας. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, γιατί τα ατομικά λάθη μπορούν να συμβούν. Θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στα τακτικά λάθη.»