Πειθαρχική Δίωξη σε Κούγια από την ΕΠΟ για την «Φιλιππινέζα του Σαββίδη»

Νέα Πειθαρχική Δίωξη ασκήθηκε εις βάρος του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, από τον Γιώργο Λαΐνη, αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Πειθαρχική Δίωξη σε Κούγια από την ΕΠΟ για την «Φιλιππινέζα του Σαββίδη»

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκήθηκε εναντίον του κ. Κούγια για τα όσα φέρεται να είπε στο ΔΣ της Super League που είχε γίνει στις 10/01/2019, όταν δηλαδή δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τσακωμό του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ με τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, επειδή ο κ. Κούγιας είχε αναφέρει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ως «Φιλιππινέζα του Σαββίδη».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κινεί τις διαδικασίες για δίωξη επειδή παράγοντας τοποθετήθηκε σε συμβούλιο της Λίγκας.

Η δίωξη αναφέρει:

«Από τον Aναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ κου Α. Κούγια, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ.1, 2 και 3γ,δ, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Αυτή η Δίωξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων που έχουν ασκηθεί εις βάρος του κου. Κούγια, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει αρκετά μπλεξίματα για τη διαμάχη του με την ΕΠΟ.