Οι μεγάλες διαφορές του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ!

Δεν είναι οι κατά καιρούς δηλώσεις αντιπάλων που λένε ότι οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι και η χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιρικών «μετοχών» του Ρέντη, αλλά και το DNA των δύο συλλόγων.

Οι μεγάλες διαφορές του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ!

Στο +8 ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό. Πέρασε νικηφόρα από μία δύσκολη έδρα, κερδίζοντας τον Αστέρα Τρίπολης που θα αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» σε δύο εβδομάδες στην Αρκαδία. Κι αν θέλετε να κάνουμε και τη μετεωρολογική πρόβλεψη, να είστε σίγουροι ότι θα ρίχνει «καρέκλες» στις 27 Ιανουαρίου και το «Θ. Κολοκοτρώνης» θα έχει βούρκους σε αρκετά σημεία του. Συνήθως βρέχει όταν κατεβαίνει στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός!

Πάμε τώρα στα σοβαρά... Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει τη διαφορά τον 8 βαθμών από τους «ερυθρόλευκους», όμως, ακόμα και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ακόμα και μετά το διπλό στην Τρίπολη, μη νομίζετε ότι δεν κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα στην Τούμπα. Τώρα το άγχος είναι ακόμα μεγαλύτερο στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, γιατί ήδη συζητιέται στην Θεσσαλονίκη το εξής: «Αν δεν το πάρει ούτε φέτος ο ΠΑΟΚ, τότε δεν θα το πάρει ποτέ». Αυτή είναι η ατάκα που κυριαρχεί στα στέκια των φιλάθλων του…

Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με τον «Δικέφαλο του βορρά». Αν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στο +8, δεν θα καθόμασταν τώρα να κάνουμε ολόκληρη κουβέντα για το αν το πρωτάθλημα θα κατέληγε στον Πειραιά ή όχι. Και δεν θα γινόταν αυτή η κουβέντα όχι γιατί δεν θα στραβοπάταγε κάπου ο Ολυμπιακός, αλλά επειδή οι αντίπαλοί του θα είχαν ήδη λιποθυμήσει και η εσωστρέφεια στα αποδυτήριά τους θα είχε πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Εδώ δεν πρόλαβαν καλά-καλά να πανηγυρίσουν το τρίποντο στην Τρίπολη και ασχολούνται με τον Ουάρντα που έκανε άνω-κάτω τον ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ που αποδεικνύει ότι ναι μεν είναι φαβορί οι Θεσσαλονικείς, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει στην υπόθεση τίτλος, έχει να κάνει με την αναγνώριση των αντιπάλων του.

«Παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και επιτίθεται με πολλούς τρόπους», είχε πει ο κόουτς του Παναιτωλικού, Τραϊανός Δέλλας. «Το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα παίζει ο Ολυμπιακός», είχε σημειώσει ο τεχνικός της Λαμίας, Μάκης Χάβος. «Η πιο δημιουργική ομάδα του πρωταθλήματος», είχε σχολιάσει ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης.

Μέχρι και ο Τσιγκρίνσκι είχε βγει στην Ουκρανία και είχε τονίσει ότι «ο βαθμολογικός πίνακας δεν είναι ενδεικτικός της ποιότητας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός παίζει καλό και αξιοπρεπές ποδόσφαιρο».

Πάμε και στην τρίτη μεγάλη διαφορά. Βάλτε κάτω τα ρόστερ των δύο ομάδων. Ο Πρίγιοβιτς έφυγε με 10 εκ. ευρώ για την Αλ Ιτιχάντ. Ο Ολυμπιακός βάζει τιμή πώλησης 10 εκ. ευρώ στον Ελαμπντελαουί και στον Κούτρη. Δεν τους πουλάει με 5, 6 ή 7 εκατομμύρια!

Αν εξαιρεθούν ο Πέλκας που μπορεί πράγματι να φέρει κάποια λεφτά στα ταμεία του ΠΑΟΚ και ο Γιαννούλης που παίζει δανεικός στον Ατρόμητο και έφερε πρόταση από την Ρεν κοντά στα 2 εκ. ευρώ, δεν υπάρχει άλλος παίκτης αυτή τη στιγμή που θα μπορούσε να απασχολήσει σοβαρά κάποια ομάδα από κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Θέλετε να δούμε τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό; Ας ρίξουμε μια ματιά στους Σισέ, Καμαρά, Φορτούνη, Ελαμπντελαουί και Κούτρη. Πρόκειται για πέντε παίκτες που είναι εύκολο να φέρουν προτάσεις, τις οποίες στον ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να τις δουν ούτε στον… ύπνο τους! Τόσο απλά είναι τα πράγματα…

Για αυτό το λόγο, παρότι ο «Δικέφαλος του βορρά» πέρασε από μία ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη έδρα όπως η Τρίπολη και εξακολουθεί να βρίσκεται στο +8, δεν μπορεί να νιώθει άνετα στην κορυφή βλέποντας έναν Ολυμπιακό λυσσασμένο να τον κυνηγάει για να φέρει τούμπα τη βαθμολογία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά των «ερυθρολεύκων» από τους Θεσσαλονικείς: Είναι κάτι που το λένε... DNA!