Ο Νικοπολίδης έκανε 8 χρόνια υπομονή

Στο θέμα του Γιαννιώτη με τον Ολυμπιακό υπάρχει η αγωνιστική και η οικονομική όψη.

Ο Νικοπολίδης έκανε 8 χρόνια υπομονή

Στο θέμα της συμμετοχής κάνει λάθος, στις τσέπες του καθενός δεν μπορεί να μπει κανείς. Το θέμα είναι απλό όποια περίπτωση κι αν έχει επιφέρει την πιθανότητα διαζυγίου.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι ο Ανδρέας Γιαννιώτης δείχνει τάσεις αχαριστίας διότι μετά από πολυετή στήριξη της ομάδας, αλλά και ένδειξη εμπιστοσύνης με το χρίσμα του βασικού το φετινό καλοκαίρι, δεν δέχεται την πρόταση που του έχει γίνει για να επεκτείνει το συμβόλαιό του και να παραμείνει στο δυναμικό των ερυθρόλευκων. Η πρόταση μάλιστα χαρακτηρίζεται τεράστια εκ μέρους των Πειραιωτών, συνεπώς δελεαστική και από οικονομικής πλευράς για τον παίκτη ώστε να συνεχίσει να είναι μέλος της ομάδας.

Για να μην την έχει αποδεχτεί ο Γιαννιώτης, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ότι έχει στα χέρια του κάποια καλύτερη από άλλη ομάδα, είτε ότι θεωρεί πως δεν θα έχει ευκαιρίες να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό επειδή ο Ζοσέ Σα έχει γίνει βασικός εδώ και μερικές εβδομάδες και το κλαμπ έχει ενεργοποιηθεί για να αποκτήσει τα δικαιώματά του από την Πόρτο.

Σε ό,τι αφορά αυτό το τελευταίο, ο ικανότατος Έλληνας τερματοφύλακας αδικεί τον ίδιο τον εαυτό του. Διότι δεν μπορεί να εγκαταλείπει έτσι απλά την προσπάθεια να μονιμοποιηθεί στην εστία του Ολυμπιακού, επειδή ένας συμπαίκτης του έχει πάρει τόσο πρόσφατα το προβάδισμα στις επιλογές του προπονητή. Η άποψή μου είναι ότι ο τερματοφύλακας που έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και θεωρεί ότι αξίζει να είναι ο Νο1 στον Ολυμπιακό, παλεύει μέσα από τη δουλειά του για να ξανακερδίσει τη θέση του στον Ολυμπιακό. Στον κορυφαίο σύλλογο της χώρας που έχει την τιμή να ανήκει. Και που κέρδισε αυτή τη θέση στο ρόστερ, χάρη στις δικές του εξαιρετικές εμφανίσεις στο διάστημα του δανεισμού του ή της παραχώρησής του την περσινή σεζόν στον Ατρόμητο. Δεν μπορείς να τα «παρατάς» και να λες «δεν θα παίζω, άρα καλύτερα να φύγω» επειδή τον περασμένο μήνα έχασες τη θέση σου στην 11άδα. Κάνεις υπομονή, δείχνεις επιμονή και πείθεις ότι η θέση του βασικού πρέπει να ξαναγίνει δική σου. Εδώ ο Νικοπολίδης περίμενε 8 χρόνια στη σκιά του Βάντζικ για να παίξει στον Παναθηναϊκό. Έπαιξε, πήγε στην Εθνική, έκανε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και πέτυχε ό,τι πέτυχε στην τεράστια καριέρα του. Βασικός έγινε για πρώτη φορά στα 26 χρόνια του. Και σε κάποια ματς εκείνης της σεζόν έμενε και στον πάγκο για να παίξει ο Χαλκιάς.

Τώρα ένα το ζήτημα είναι οικονομικό, δεν μπορεί κανείς να κάνει κρίσεις και σχόλια. Ο κάθε επαγγελματίας αποφασίζει αναλόγως με το συμφέρον του και με αυτό που εκείνος κρίνει καλύτερο για τον εαυτό του. Σε αυτή την περίπτωση, εφόσον ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι έχει κάνει μια πολύ ικανοποιητική πρόταση στον Γιαννιώτη και ο παίκτης δεν την αποδέχεται, τότε το καλύτερο για τις δύο πλευρές θα είναι να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Αλλά επειδή και ο Ολυμπιακός πιστεύει (όπως έχει δείξει εδώ και χρόνια) στην αξία του Γιαννιώτη, αλλά και ο Γιαννιώτης έχει ένα μέγεθος σαν τον Ολυμπιακό να τον φιλοξενεί, μπορεί τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν.

Σε διαφορετική περίπτωση, ένα παιδί που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, κάνει πολλά χρόνια σκληρή δουλειά και βελτιώνεται μέσω των προπονήσεων, δείχνει όποτε χρησιμοποιείται πως είναι σε ετοιμότητα για να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά και έχει φτάσει σε ένα σημείο που αξίζει να έχει τη δική του σοβαρή ευκαιρία για να διακριθεί, είναι εδώ. Λευτέρης Χουτεσιώτης λέγεται...